Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Таранний бій на Азові наші моряки виграли у росіян «всуху»

Тримайтеся, хлопці!

Фото pravda.com.ua.

Таранний бій на Азові наші моряки виграли у росіян «всуху»

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима журналістів «Цікавої газети»

Українці змусили ворожі кораблі зіткнутись між собою

Це стало відомо із перехоплених розвідкою розмов військових Російської Федерації

«Михалыч, команда от руководства пограничной службы — #бать их так, тараном короче, чтобы нах#й повредить все, — чути наказ. — Я пытаюсь, а он маневрирует. Он понял, что он маневренный, и, как я подхожу, он уходит. На борт поворачивает и уходит», — звітує командир російського корабля своєму начальству.

Таранний бій відбувся біля Керченської протоки. Росіяни атакували наш буксир «Яни Капу» та два малі броньовані катери «Бердянськ» та «Нікополь». Якщо зіткнення із неповоротким буксиром їм вдалося, то катери виявилися загарбникам не по зубах. Більше того, наші військові моряки так майстерно маневрували, що змусили російські кораблі зіткнутися між собою! «У нас столкновение с «Изумрудом» — серьезное!» — «Между собой, что ли!?» — дивується російське командування. — «Да».

Українські військові судна робили плановий перехід з Одеси в Маріуполь через Керченську протоку, рух якою, згідно з договором, є вільним. Таким маршрутом вони вже ходили у вересні. Однак цього разу росіяни заблокували прохід. Тому наші військові після вдалого таранного бою розвернулись назад в Одесу. Але ворог вчинив дуже підступно: російська армада наздогнала українців у міжнародних нейтральних водах і обстріляла один із катерів. Вогонь вела і ворожа авіація. Шестеро наших воїнів отримали поранення. В таких умовах відповідати вогнем оточеним українцям не було сенсу…

Спасибі, хлопці! Ви витиснули із цієї ситуації максимум. Тепер слово — за політиками та дипломатами, які повинні зробити все, аби Росія була покарана міжнародним співтовариством уже не за гібридну, а за відкриту війну проти України, і щоб якнайшвидше повернути наших хлопців із полону.

P. S. У зв’язку з цими подіями Верховна Рада проголосувала за введення воєнного стану на 30 днів в областях, прилеглих до морів, а також у тих регіонах, які межують із Росією та молдовським Придністров’ям: в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Луганській, Донецькій, Сумській, Харківській, Чернігівській і Вінницькій.

 

Головному вітчизняному вченому Борисові Патону — 100 років!

27 листопада, у свій сотий день народження, президент Національної академії наук (на фото) зізнався, що нещодавно в нього з’явилося нове хобі — шашки

 

 Він і досі тричі на тиждень їздить на роботу. «Мешкаю разом з онукою Ольгою та її чоловіком Кирилом. Вони — юристи. Маю і правнучку. В лютому Ані виповниться

3 роки», — розповів учений кореспонденту «Газети по–українськи».

Борис Патон народився в Києві. Національну академію наук очолив рівно 60 літ тому. Він — автор 1000 наукових публікацій і 400 винаходів. «Секрет мого довголіття — спорт і здорове харчування. З їжі найбільше подобається борщ і чорний хліб. Їм овочі, м’ясо і фруктові салати. Харчуюся двічі на день — вранці та в обід. Ввечері лише п’ю чай. При зрості 172 сантиметри важу 65 кілограмів. Намагаюся більше ходити. До 75 років займався водними лижами. Потім плавав і грав у теніс. Нещодавно у мене з’явилося нове хобі — шашки», — поділився Борис Євгенович.

Берімо приклад!

 

Тіна Кароль породичалася з Ірмою Вітовською

Рідний брат співачки є чоловіком рідної сестри акторки

«О, я коло зірки».
«О, я коло зірки».

 «Я пам’ятаю, як ми їх сватали. Приходили просити вийти заміж Наталку, сестру Ірми, за Стасіка, мого брата. Ми всією родиною просили, аби вони згодились віддати свою квіточку», — розповіла Кароль.

Як зазначила артистка, сватання було серйозним, за всіма традиціями, а з Ірмою Вітовською вони наразі у тісних стосунках. «Я навіть шукала по хаті, чи нема гарбуза ніде. Я її шанувальниця, ще коли вона грала в «Лесі і Ромі». Постійно дивилась цей серіал, і коли сьогодні бачу справжню Ірму деколи за столом, то думаю: «О, я коло зірки», а вона мені те саме каже!»

Сама Тіна Кароль — вдова, як відомо. Зараз чоловіком своєї мрії вона називає сина Веніаміна, який навчається у Великобританії і проживає там в українській сім’ї.

А про особисте життя не розповідає. «Маленька дівчинка, яка є всередині мене, завжди буде шукати надійне плече. Чоловіче надійне плече. Свою сексуальну жіночу енергетику на сцені, якої чимало і про яку багато хто говорить, я черпаю у своїй самотності», — розповіла вона нещодавно в одному з інтерв’ю.

 

Ощадбанк відсудив у Кремля 36 мільярдів гривень!

Міжнародний арбітраж у Парижі ухвалив безпрецедентне рішення про стягнення з Російської Федерації на користь Ощадбанку 1,3 мільярда доларів США

Таке рішення прийняте, щоб компенсувати збитки українському банку, заподіяні йому анексією Криму. Москва зобов’язана виконати арбітражне рішення без зволікань. «Враховуючи те, як саме розвиваються наші відносини з агресором, ця перемога має надзвичайне значення не лише для нас, а й для всієї України!» — заявив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний. Він також сказав, що фахівці фінустанови готові допомогти судитись із Росією й іншим організаціям.

Раніше «Нафтогаз» виграв у росіян величезну суму в суді, тепер — Ощадбанк. Чекаємо на продовження — хай платить Х…ло.

Telegram Channel