Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Рівне: коротко про головне

Волинь-нова

Рівне: коротко про головне

Найрезонансніші події одним абзацом

Місцевий мешканець Олег Омельчук встановив новий світовий рекорд у змаганнях змішаних команд у стрільбі з пневматичного пістолета (дистанція 10 м) на міжнародному турнірі H&N Cup у Мюнхені (Німеччина). Разом із напарницею Оленою Костевич наші спортсмени показали новий результат – 488,3, попередній (488,1) значився за росіянами.

У Рівному двоє підлітків заради розваги лягли під поїзд так, щоб він проїхав над ними. Машиніст сигналив, однак хлопці продовжували лежати. Коли потяг зупинився, хулігани встали і втекли. Усе це неподобство третій знімав на відео. Відповідний ролик опублікував засновник сайту dtp.kiev.ua Влад Антонов, зазначивши, що у підлітків з’явилася нова небезпечна розвага.

Майже 600 дітей Рівненщини з особливими освітніми потребами навчаються у звичайних школах.  Наразі в області третина навчальних закладів вже мають інклюзивні класи, де займаються 594 дитини з особливими освітніми потребами, а у 33 дитсадках організована інклюзія.

На Рівненщині німецькі лікарі провели унікальну операцію: вперше в області відбулася заміна плечового суглоба. Ортопеди-травматологи поділилися досвідом з місцевими спеціалістами у проведенні одного з найскладніших  втручань, що потребує віртуозності і великого досвіду. Такі операції успішно роблять за кордоном, втім є дуже дорогими і потребують такого ж обладнання.

В обласному центрі відбувся фестиваль з плавання у крижаній воді. Змагання  серед аматорів проводили на озері Басів Кут уже втретє. Цьогоріч у них взяло участь 35 чоловік. Жінки на час  долали десять метрів, а чоловіки – 20. Втім, більшість учасників прийшли поплавати не задля перемоги, а заради задоволення. n

Telegram Channel