Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Розстріляв невинних чи вчинив самосуд під прицілами камер? 

Момент розстрілу зафіксували дві камери відеоспостереження.

Скрін із відео

Розстріляв невинних чи вчинив самосуд під прицілами камер? 

«Позичай людям стільки грошей, скільки готовий їм подарувати», – така проста усім відома формула здатна вберегти здоров’я вашої психіки, а, можливо, і врятувати життя. В цьому наочно переконалася вся країна, коли ледь не в прямому ефірі спостерігала за розстрілом подружжя поблизу суду у Миколаєві, що трапився саме через давні борги

У цій історії є дві версії розвитку подій і спільний для обох фінал. От із нього й почнемо: 30 січня близько 15.00 в Інгульському районі Миколаєва біля приміщення суду місцевий мешканець Герасим Багірянц смертельно поранив із вогнепальної зброї подружжя Бєлових з Одеси. Дружина Тетяна загинула відразу, а її чоловік Михайло – у кареті «швидкої» допомоги. Стрільця затримали співробітники поліції. 

Того ж дня, коли трапилася трагедія, у ЗМІ з’явилося відео з місця злочину. Камери зафіксували, як убивця з мисливським карабіном підходить до подружжя, стріляє впритул у чоловіка, а потім – у жінку. Та втікає, але нападник натискає на курок іще раз... Поруч із Бєловими стояв адвокат, та він залишився неушкодженим. 

Душогуб сидітиме за ґратами. Тут шокує інше – як легко в центрі українського міста озброєний чоловік зумів позбавити життя двох наших співвітчизників.

Далі про події, що передували цій неймовірній жорстокості. 10 років тому одесити позичили знайомому під відсотки 40 тисяч доларів, проте той досі їх не повернув. Принаймні так вирішив суд. Феміда ще у 2016-му зобов’язала компетентні органи стягнути з Багірянца 2,5 мільйона гривень, а напередодні трагедії підтвердила своє рішення. Так от, за основною версією подій, боржник у відповідь на таку постанову холоднокровно розстріляв своїх кредиторів.

Щоправда, у ЗМІ з’явився ще один варіант цієї історії, який, звісно, не виправдовує вбивцю, втім пояснює його мотиви. Йдеться про те, що позичальник віддавав частинами свій борг Бєловим, але не забрав у них розписки, адже був їхнім далеким родичем і не очікував підступу. А ще стрілець переконаний, що саме подружжя одеситів «навело» на нього грабіжників у 2013 році. Тоді він зателефонував їм і пообіцяв, що невдовзі віддасть гроші, бо на днях має отримати 100 тисяч доларів. Нападники підстерегли Герасима Багірянца з готівкою, поранили його і забрали всю суму. 

У будь-якому випадку душогуб сидітиме за ґратами. Тут шокує інше – як легко в центрі українського міста озброєний чоловік зумів позбавити життя двох наших співвітчизників. 

Ця трагедія спровокувала чергові дискусії в інтернеті щодо легалізації вогнепальної зброї в Україні. Наприклад, Віктор Шендибило у Facebook написав: «Якби хтось з оточуючих (зокрема, адвокат, який стояв поруч) мав при собі зброю для самозахисту, він міг би запобігти біді і зупинити стрільця. У таких ситуаціях вирішують саме воля до життя і долі секунди...» Щоправда, інші користувачі припустили, що з такими законодавчими нововведеннями «Багірянців» на наших вулицях може стати ще більше...

 Леонід ОЛІЙНИК 

Telegram Channel