Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Найпростіші способи захисту від комарів

Дієві поради для вашого комфорту.

Волинь-нова

Найпростіші способи захисту від комарів

Літо — найкраща пора для відпочинку на природі. Та, на жаль, його можуть зіпсувати дрібні, але люті комахи. Аби цього не сталося, варто пам’ятати кілька дієвих порад

Комарі дуже чутливі до запахів. Особливо їх лякають аромати анісу, базиліку, евкаліпта. Їхнім листям можна натерти відкриті ділянки шкіри. Або ж придбати ефірні олії цих рослин, змішати їх з водою і нанести на шкіру.

У приміщенні врятуватися від нашестя кровопивць допоможе кілька гілок свіжої бузини. Такий букет гарантовано віджене їх.

Якщо ви розклали багаття на галявині або ж на дачі, вкиньте в нього кілька гілочок ялівцю, його запах захистить вас від непроханих гостей. А кедрової олії бояться не тільки комарі, а й мухи, таргани тощо.

 Жоден комар не наблизиться до вашого обличчя, якщо вмиватися відваром із полину.

Жоден комар не наблизиться до вашого обличчя, якщо вмиватися відваром із полину. Для його приготування дрібно посічіть рослину, проваріть хвилин 20–30 і, охолодивши, протирайте ним шкіру.

Якщо рідина у вашому електрофумігаторі вже майже закінчилася, не поспішайте купувати новий. Наповніть його екстрактом евкаліпта — це не гірше магазинних засобів.

У дуже великому приміщенні позбутися комарів допоможе використання пальника і камфори або валер’янки.

Telegram Channel