Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Як відіпрати білі шкарпетки

Волинь-нова

Як відіпрати білі шкарпетки

Жінки знають, що вони непрактичні. Швидко брудняться, і їм важко повернути чистоту. Але з цією проблемою можна легко справитися, знаючи кілька секретів

Щоб шкарпетки набули первісного вигляду, слід заздалегідь замочити їх на годину–дві в розчині борної кислоти (1 ст. л. кислоти на 1 л теплої води). Після цього добре прополоскати і випрати.

Допоможе повернути білизну і сік лимона. Для цього покладіть шкарпетки у теплу воду, видавивши сік на забруднені місця, а потім увітріть у них порошок або відбілювач. Добре виперіть вручну.

Допоможе повернути білизну і сік лимона.

Гарно діє і така суміш: пральний порошок і 1 ст. л. засобу для посудомийної машини. Правда, є небезпека, що вона може роз’їсти тканину. Тому дійте обережно. Спробуйте прополоскати шкарпетки з харчовою содою. У пральну машину покладіть м’ячики для тенісу. Вони створять додаткове тертя. Якщо виріб із бавовни, можна спробувати випрати його в гарячій воді чи прокип’ятити. Скористайтеся милом для виведення плям. Замочіть шкарпетки у теплій воді й намильте ним. Залишіть на кілька годин, а потім виперіть. У погоні за білизною допоможе і таке: на добу замочіть шкарпетки у спеціальному розчині (на 10 л води 3 ст. л. прального порошку і стільки ж скипидару), тоді виперіть.

Telegram Channel