Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У «левів» гарні гриви і довгії хвости — аби лиш стало сили із Луцька відповзти!

І гострота була, і удари були – проте голів глядачі так і не побачили.

Фото Олександра ЗЕЛІНСЬКОГО.

У «левів» гарні гриви і довгії хвости — аби лиш стало сили із Луцька відповзти!

У суботу о 19.00 на «Авангарді» розпочнеться поєдинок «Волинь» — «Карпати» — на кону стоятиме путівка в УПЛ!

«Карпати» (Львів) — «Волинь» (Луцьк) — 0:0. Плей-оф за місце в УПЛ. 1 матч. 4 червня 2019 року. Львів. Стадіон «Україна». 10104 глядачі. Головний суддя Денис Шурман (Київська область).

У запеклому «західноукраїнському дербі» футбольна доля звела львівські «Карпати» та луцьку «Волинь» — відповідно десяту команду в підсумковій турнірній таблиці УПЛ та володаря «бронзи» Першої ліги.

Цікаво, що «Карпати» на цей поєдинок у статусі в. о. головного тренера виводив уродженець Луцька Олександр Чижевський. Натомість наставник «Волині» Андрій Тлумак, як відомо, народився в Стрию на Львівщині. Також у футбольній біографії Чижевського–гравця значиться один поєдинок за «Волинь». Ну а для Тлумака «Карпати» — то взагалі рідний клуб, в якому минула більша частина його кар’єри голкіпера.

Попри те, що вхід на львівську «Україну» заздалегідь оголосили безплатним, аншлагом на легендарному 28–тисячнику навіть і не пахло. Хоча й 10 тисяч глядачів для сучасного українського футболу — це таки серйозна аудиторія.

Початок зустрічі о 19.00. І не прийти цього разу на стадіон — великий футбольний гріх!

На старті поєдинку «зелено–білі» на правах господаря дещо притиснули «червоно–білих». Трохи згодом вже «хрестоносці» активніше посунули на левів. Такі фази активності фактично тривали впродовж усього поєдинку — проте м’яч жодного разу не затріпотів у сітці ані одних, ані інших воріт.

Загалом обидві команди діяли доволі обережно, а місцями гра ставала настільки нудною, що вболівальники, аби хоч якось розважитися, заводили вікопомне «Путін — ***ло!». А наприкінці поєдинку ультрас ще й влаштували на «Україні» нічогеньку канонаду за допомогою петард.

Підсумкові 0:0 — тож усе вирішуватиметься за чотири дні — 8 червня на луцькому «Авангарді». Початок зустрічі о 19.00. І не прийти цього разу на стадіон — великий футбольний гріх!

В іншому першому поєдинку плей-оф «Чорноморець» та «Колос» в Одесі також не забивали — 0:0.

За воротами

Андрій ТЛУМАК, головний тренер «Волині»:

«Гра була бойова, з моментами і в нашої команди, і в суперника також. Нам випала найсильніша команда з нижньої шістки. Мені було дуже важко на душі, коли я їхав до Львова, адже повертався на рідний стадіон, в рідне місто. Проте зараз я працюю в Луцьку і буду виконувати своє завдання.

Дуже шкода, що однієї з команд не буде в Прем’єр–лізі. Тому що і «Карпати», і «Волинь» мають грати у найвищому українському дивізіоні. Нехай приїде Федерація — подивиться на цей стадіон. Скільки людей сьогодні зібралось підтримати обидві команди. Нехай подумають, чи потрібно нам 16 команд, чи й далі хай грають 12.

Я не можу сказати, що задоволений результатом, тому що було б краще, якби нічия була результативна. Якщо львів’яни заб’ють нам у Луцьку, то потрібно забивати вже два м’ячі.

Але вдома нам буде грати легше, тому що тут більше наших прихильників. Проте я впевнений, що людей зі Львова буде також чимало».

Олександр ЧИЖЕВСЬКИЙ, в. о. головного тренера «Карпат»:

«Загалом ми більше контролювали м’яч. Але львівський уболівальник хоче голів та більшої гостроти в атаці. Нам потрібен час, щоб поставити гру, щоб футболісти добігали, бо команди фізично не вистачає на другий тайм. Та на це є свої об’єктивні причини. Гравці зараз витискають із себе все, що можуть.

На виїзді буду очікувати, що хоча б захисники «Карпат» самі собі не привезуть гол. Якщо ми не пропустимо, то обов’язково знайдемо свій момент. Головне — дисципліновано зіграти в обороні й тоді буде результат. Я обіцяю, що команда битиметься і покаже хорошу гру, а шанси 50 на 50». 

 

 

Панамо, пакуй валізи! — Приготуватися колумбійцям?!

Україна U-20 — Панама U-20 –  4:1 (1:0 – Данило Сікан, 23 хв.; 2:0 – Денис Попов, 41 хв.; 3:0 – Данило Сікан, 45+1 хв.; 3:1 – Ернесто Валькер, 50 хв.; 4:1 – Сергій Булеца, 83 хв.)

Чемпіонат світу з футболу U-20. 1/8 фіналу. 3 червня 2019 року. Тихи (Польща). Міський стадіон. 7219 глядачів. Головний суддя Леодан Гонсалес Кабрера (Уругвай).

18–річний уродженець Житомира Данило Сікан перший груповий поєдинок зі збірною США U-20 просидів на лаві запасних. У матчі з катарцями гравець «Шахтаря», який на правах оренди виступає за ФК «Маріуполь», таки вийшов на заміну на завершальні 15–20 хвилин зустрічі. В поєдинку з нігерійцями Олександр Петраков уже випустив Данила в основі. І не прогадав — той забив єдиний м’яч нашої команди! На матч 1/8 зі збірною Панами U-20 Сікан знову виходить на поле зі стартових хвилин — і ще до перерви робить дубль! Одним словом, трусіться, колумбійці! Адже у нас є ще й інші голеадори: на рахунку київського динамівця Дениса Попова (захисника!) вже також три м’ячі (й усі — головою!), а в активі його одноклубника Сергія Булеци два влучних постріли.

З панамцями ми розібралися, проте попереду в нас, вочевидь, значно серйозніше випробування. Завтра, 7 червня, граємо у чвертьфіналі зі збірною Колумбії U-20. Латиноамериканці в 1/8 здолали команду Нової Зеландії (основний та додатковий час завершився внічию 1:1, а в серії післяматчевих пенальті колумбійці були влучнішими — 5:4).

Ніколи раніше наша збірна U-20 не потрапляла до вісімки найсильніших на ЧС, але тепер ми хочемо більшого – у півфінал! n

 

 

А тим часом «Челсі» в Баку «відканонірив» «Арсенал»…

«Челсі» (Лондон, Англія) — «Арсенал» (Лондон, Англія) — 4:1 (1:0 — Олів’є Жиру, 49 хв.; 2:0 — Педро Родрігес, 60 хв.; 3:0 — Еден Азар, 65 хв. (з пенальті); 3:1 — Алекс Айуобі, 65 хв.; 4:1 — Еден Азар, 72 хв.)

Ліга Європи. Фінал. 29 травня 2019 року. Баку (Азербайджан). Стадіон «Олімпійський». 51370 глядачів. Головний суддя Джанлука Роккі (Флоренція, Італія).

Поки увесь футбольний світ перебував у передчутті протистояння «Карпат» і «Волині», на задвірках Європи — у столиці сонячного Азербайджану — лондонські «Челсі» та «Арсенал» визначили переможця Ліги Європи сезону 2018/2019.

Перший тайм обійшовся без забитих м’ячів, а ось у другому лютий кривдник київського «Динамо» на стадії 1/8 розмазав «канонірів», неначе діти з молодшої групи дитсадка ложку манної каші по тарілці — 4:1! Навіть кияни протягом одного тайму більше трьох від «пенсіонерів» не пропускали…

Одним словом, якесь прокляття цьогоріч над тими футбольними «Арсеналами»: київський — вилетів з УПЛ, лондонський — програв землякам єврокубковий фінал і лишився без путівки в ЛЧ на наступний сезон. n

 

 

Свято на ліверпульській вулиці

«Тоттенгем Готспур» (Лондон, Англія) — «Ліверпуль» (Ліверпуль, Англія) — 0:2 (0:1 — Мохамед Салах, 2 хв. (з пенальті); 0:2 — Дівок Орігі, 87 хв.)

Ліга чемпіонів. Фінал. 1 червня 2019 року. Мадрид (Іспанія). Стадіон «Ванда Метрополітано». 63272 глядачі. Головний суддя Дамір Скоміна (Копер, Словенія).

Наставник «мерсісайдців», 51–річний німець Юрген Клопп приперся на післяматчеву конференцію із кухлем пива! І йому треба вибачити навіть таке зухвальство: адже на тренерському містку він до цього програв сім із восьми вагомих фінальних поєдинків — зокрема, двічі поступався у фіналах Ліги чемпіонів (2013–го його дортмундска «Боруссія» програла 1:2 на «Вемблі» мюнхенській «Баварії», а торік на «Олімпійському» в Києві Клопп уже з «Ліверпулем» поступився 1:3 мадридському «Реалу»).

«Виграти Кубок чемпіонів куди приємніше, ніж пройтися у кількох дюймах від нього. Зараз я відчуваю величезне полегшення. Так, я дуже, дуже щасливий за гравців, за всіх уболівальників, але все ж найбільше, що я відчуваю — це полегшення», – сказав Юрген Клопп.

І хай багато хто назвав цей фінал «найнуднішим в історії». І хай тон усьому поєдинку задав пенальті, який було призначено вже на першій хвилині зустрічі. І хай кажуть ще бозна-що. У Мохамеда Салаха та компанії, а також у величезної армії вболівальників «Ліверпуля» з усього світу — величезне свято. Вони знову — королі футбольної Європи!

Загалом це була шоста перемога «Ліверпуля» у фіналах Кубка (Ліги) чемпіонів і команда вийшла на третє місце за кількістю здобутих трофеїв найпочеснішого Кубка. Більше тільки в італійського «Мілана» — 7 трофеїв і рекордсмена — мадридського «Реала» — 13. n


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel