Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«І як наш лелеченько буде зимувати?»

Ось таке «гидке каченя» підібрали...

Фото Олександра ГЛИНЯНКА.

«І як наш лелеченько буде зимувати?»

Бідкався читач «Волині» Петро Глинянко — мешканець селища Заболоття Ратнівського району

... А якого птаха-красеня вигодували!
... А якого птаха-красеня вигодували!

 Чоловік зателефонував у редакцію і розповів таку історію:

— Два роки тому електрики скинули гніздо бузьків зі стовпа, щоб аварійної ситуації не було, як у негоду впаде й обірве проводи. І торік те саме зробили. Птахи вернулися з вирію, а домівки немає. То я тоді обдзвонив усі інстанції, навіть до Києва добрався. І ось на початку квітня, ще до Благовіщення, приїхала машина–вишка з людьми, які надійно приварили металеве гніздо. Я гіллячок назбирав — допоміг лелекам вимостити його. У птахів з’явилося потомство. І цього року вернулися бузьки з теплих країв до своєї домівки. Відклали яйця, висиджували лелеченят. Але, мабуть, боялися, що не прогодують трьох діток, і одне ще зовсім маленьке пташеня викинули. А ми підібрали, принесли до себе на хазяйство лелеченя, у якого лапка була зламана, взялися вигодовувати. Тепер це вже птах–красень. Він усе їсть: і хліб, і капусту тушковану, кільку любить, крильця курячі. А часом діти жабу зловлять, щоб поласував.

Він усе їсть: і хліб, і капусту тушковану, кільку любить, крильця курячі. А часом діти жабу зловлять, щоб поласував.

— Бузько вже й літати почав, — розповів Петро Микитович. — Круг зробить довкола садиби і вертається. Ось тільки чи зможе відлетіти зі своїми побратимами у теплі краї, бо ж лапка ще добре не зажила? Як він зимуватиме?

Слухала я чоловіка і думала: як добре, що є люди, які можуть із такою турботою дбати про скривдженого птаха. Нехай домівку Глинянків не обминає щастя, нехай повниться вона добром, провісниками якого, за повір’ям, є лелеки.

Катерина ЗУБЧУК.

 

Велосипедист із діагнозом ДЦП набиває синці, але не здається

Зателефонувала до редакції мама 11-річного Володі Рубіновського з Ковеля, похвалилася гарною новиною: син освоїв спеціальний велосипед, самостійно спроможний стояти майже 20 хвилин і пройти через усю кімнату. Для дитини з дуже важкою формою захворювання — неймовірні успіхи. Але хлопчик мріє про більше

Володя Рубіновський мріє наздогнати однолітків.
Володя Рубіновський мріє наздогнати однолітків.

 Руслана Сергіївна Рубіновська власним прикладом навчає сина вірити в свої сили, терпляче долати труднощі. Багатодітній матері–героїні, яка самотужки дбає про родину, довелося багато пережити: рятувати молодшого сина, ждати з війни старшого, вболівати за всіх, бо який палець не вріж — болить однаково. Але доля Володі, якого 4 роки тому лікарі вважали безнадійним пацієнтом, хвилює особливо. Можна уявити, скільки зусиль доклала жінка, збираючи кошти на 8 курсів реабілітації у Міжнародній клініці відновного лікування у Трускавці. Але це дало результат, як і болючі процедури, вправи, спеціальна гімнастика вдома.

Це дало результат, як і болючі процедури, вправи, спеціальна гімнастика вдома.

— Як я радію, коли Володя катається у дворі! Хоч і синці набиває мій велосипедист, але не здається, — розповідала Руслана Сергіївна. — Розумію, що не можна зупинятися напівдорозі. У сина є шанс на повноцінне життя. А для цього потрібно продовжувати лікування у клініці професора Козявкіна. Черговий курс планували на вересень, але і за попередній ще не виплатила кредит. Самотужки не впораюся, та вірю, що Бог і небайдужі люди не залишать нас наодинці з бідою.

Перерахувати гроші на лікування Володі можна на картку: ПриватБанк 4149499124392000, Руслана Сергіївна Рубіновська. Тел. 096 599 79 23.

Галина СВІТЛІКОВСЬКА.

 

Європа теж починається з людяності

Громадський транспорт завжди асоціюється мені з гомінким потоком найцікавіших розмов, сюжетів, новин, народного гумору…

В одній із таких тисняв молодиця літ 50 емоційно розказувала знайомій, що в Польщі господарі трапилися їй добрі, про комфортні умови, в яких пощастило жити, працюючи за хорошу платню.

Подумки перейшла тим «раєм» і я, бо скуштувала заробітчанського хліба тричі. Маю в сусідній країні багато друзів, а на тих, з ким не пощастило, не тримаю зла — шукаю причину власних бід у собі.

Маю в сусідній країні багато друзів, а на тих, з ким не пощастило, не тримаю зла — шукаю причину власних бід у собі.

Отак розхваливши, вочевидь, порядних людей за кордоном (вони є різні всюди), землячка «полоснула» словами, наче ножем по серці: «То наші українці — найгірші люди». Мабуть, не подумала, що так охарактеризувала й себе. Не розуміє: хто ганьбить свою країну — стає в ряди її ворогів. І що Європа починається не з безвізового режиму, а з уміння бути людяними одне до одного! Прикро.

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

 

23 серпня

Сонце (схід — 6.17, захід — 20.24, тривалість дня — 14.07).

Місяць у Тельці, Близнятах. 22–23 дні Місяця.

Іменинники: Роман, Лаврентій, Агапій, Фелікс.

24 серпня

Сонце (схід — 6.18, захід — 20.22, тривалість дня — 14.04).

Місяць у Близнятах. 23 день Місяця.

Іменинники: Олександр, Максим, Федір, Василь.

25 серпня

Сонце (схід — 6.20, захід — 20.20, тривалість дня — 14.00).

Місяць у Близнятах. 23–24 дні Місяця.

Іменинники: Олександр, Сергій, Степан.

26 серпня

Сонце (схід — 6.22, захід — 20.18, тривалість дня — 13.56).

Місяць у Близнятах, Раку. 24–25 дні Місяця.

Іменинники: Максим, Іполит, Оксана, Євдокія.

27 серпня

Сонце (схід — 6.23, захід — 20.16, тривалість дня — 13.53).

Місяць у Раку. 25–26 дні Місяця.

Іменинники: Аркадій, Феодосій, Семен.

 

«Сприймаю сонце, мов причастя»

Зізнається поет Богдан-Ігор Антонич. Цінуймо і ми теплі дні останнього літнього місяця. 23 серпня вшановується пам’ять архідиякона Лаврентія. Якщо вода цього дня опівдні тиха, без хвиль — осінь буде такою ж, а зима — без злих заметілей. Сильна спека або дощі передрікають затяжну осінь

А за прогнозом чергового синоптика Волинського обласного гідрометеоцентру Алли Адамської, 23–24 серпня — мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-східний, 5–10 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 13–18, удень — 23–28 градусів. 25–26-го — мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-східний, 5–10 метрів за секунду. Температура вночі — 9–14, удень — 23–28 градусів тепла. 27-го — мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 5–10 метрів за секунду. Температура вночі — 12–17, удень — 24–29 градусів тепла. Температура води у Стиру — 24, у Світязі — 22 градуси.

У Рівному 23—27 серпня без опадів, температура повітря — плюс 14—26, 30-го — 16–30.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel