Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
«Прикладом для всіх є пані Вероніка,  яка позбулася 50 кілограмів…»

Учасницю першого сезону Вероніку Чміль на фотографії дворічної давності годі й упізнати.

Фото Олександра ФІЛЮКА.

«Прикладом для всіх є пані Вероніка, яка позбулася 50 кілограмів…»

Поки ми нарікаємо, що відпустка зашкодила фігурі й обіцяємо взяти себе в руки, учасниці третього сезону проєкту «Скинемо зайве» наполегливо працюють. Нагадаємо, започаткували цю своєрідну «школу схуднення» Луцький спортивний клуб «Плаза» і редакція «Газети Волинь». А душею її є досвідчений фітнес–тренер Ольга Філюк, яка допомогла відновити форму дуже багатьом жінкам. І ось знову під її керівництвом 8 представниць прекрасної статі вирішили об’єднати свої зусилля у боротьбі за здоров’я і красу

У фітнес–зал услід за дочкою

Про лучанку Вероніку Чміль ми розповідали читачам торік. Її привела у спортклуб донька, яка дуже хвилювалася, адже у мами була не тільки зайва вага, а й серйозні проблеми зі здоров’ям. Ольга Філюк розробила для жінки індивідуальну програму занять, порекомендувала, як харчуватися. Завдяки спільним зусиллям, а головне — неабиякій силі волі пані Вероніки, результати не забарилися. Зайві кілограми поступово почали танути, перші 10, 20 — легше, далі худнути ставало щораз складніше. Потім була участь у першому сезоні проєкту.

— Ольга набирала команду і попросила мене увійти до її складу, щоб дівчата, дивлячись на мене, мали більше впевненості у своїх силах. Перемогти я собі за мету не ставила. Головне, що нормалізувався тиск, перестали боліти суглоби й спина. Тому і далі продовжувала займатися. Працюю у кафе–магазині бухгалтером. Щоб більше рухатися, взяла за правило добиратися на роботу пішки — щоранку проходжу 3,5 кілометра. І харчуватися продовжую правильно, хоч іноді й хочеться чогось смачненького, калорійного. Але стараюся тримати себе в руках і у спортзал дороги не забула, — розповідала жінка, обіцяючи з 1 вересня, після коротких канікул, відновити тренування.

Зізналася, що самодисципліни вчиться у доньки, яка теж тренується в Ольги Філюк, занять не пропускає і зайвою грушечкою чи тістечком ніколи не спокуситься. Як скинула 17 кілограмів — так і тримає вагу стабільною. Отож прагнення до самовдосконалення у них — сімейна риса.

Важливо, щоб учасниці стали краще почуватися, не нарікали на здоров’я, подобалися собі й заряджали бадьорістю оточуючих.

— Рада, що у моїй новій команді підібралися не менш наполегливі дівчата. Прикладом для всіх є пані Вероніка, яка за два роки позбулася загалом 50 кілограмів, — з гордістю каже Ольга Філюк, бо дуже поважає людей, які вміють досягати мети. Адже й сама до таких належить.

 

Граційна і невтомна Ольга Філюк (у центрі) зі своєю новою командою.
Граційна і невтомна Ольга Філюк (у центрі) зі своєю новою командою.

 Вони не чекають «наступного понеділка»…

Отже, знайомтесь: Ольга Дужик, Тетяна Євдокименко, Валентина Солованюк, Юлія Яворська, Руслана Волох, Таміла Дарчич, Тетяна Середюк, Тетяна Лубуцька. Красиві, ділові, активні… У кожної багато справ, турбот, клопотів, але вони вміють так «ущільнити час», щоб його вистачило і на тренування. Тренерка каже, що, комплектуючи цю групу, не відбирала тих, у кого ожиріння високого ступеня. Хтось ставить за мету позбутися 15 зайвих кілограмів, а комусь і 5—10 видається добрим результатом. Важливо, щоб учасниці стали краще почуватися, не нарікали на здоров’я, подобалися собі й заряджали бадьорістю оточуючих.

Окрім індивідуальних занять, є й спільні, групові, які дають змогу оцінити можливості подруг-суперниць, порівняти свої результати. Це мобілізовує. За першими досягненнями — велика праця персонального тренера, яка враховує індивідуальні особливості, стан здоров’я, фізичні можливості кожного, з ким працює.  

— Руслана Волох, наприклад, не тільки сама прагне бути у формі, а й дбає про гарне самопочуття всіх членів своєї родини. Приходить у спортклуб разом із чоловіком і трьома дітьми. До речі, глава сім’ї вже скинув 9 кілограмів. А Руслана вирішила взяти участь у проєкті, адже гуртом, як доводить досвід, худнути легше, — розповіла Ольга Філюк.

Окрім індивідуальних занять, є й спільні, групові, які дають змогу оцінити можливості подруг-суперниць, порівняти свої результати. Це мобілізовує. За першими досягненнями — велика праця персонального тренера, яка враховує індивідуальні особливості, стан здоров’я, фізичні можливості кожного, з ким працює. Передбачено для учасниць і ще один стимул: директор СК «Плаза» Василь Петрищак, як і в попередні сезони, обіцяє нагородити переможниць проєкту абонементом на безкоштовні тримісячні заняття у фітнес–залі.

Детальнішу розповідь про «школу схуднення», ре­комендації та комплекс вправ від Ольги Філюк знайдете у наступному випуску «Читанки для всіх».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel