Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Пані навчилася «вишивати»... торти!

Оздоблення кондитерського виробу – найбільш копіткий процес, зате і найцікавіший, адже у Леслі це зазвичай народження шедевру.

Усі фото instagram.com/_leslie_vigil_.

Пані навчилася «вишивати»... торти!

32-літня кондитерка зі штату Каліфорнія (США) Леслі Віджил називає себе художницею по тортах. Мабуть, це найбільш влучний термін для її фаху, адже жінка створює унікальні їстивні шедеври: солодкі вироби з «вишивкою», прикрашені кремовими квітами, кекси-«кактуси», мафіни-трояндочки, незвичні десерти. Її вироби настільки складні, що й справді варті того, аби бути представленими у художній галереї

Ну в кого підніметься рука, щоб розрізати таку красу?!
Ну в кого підніметься рука, щоб розрізати таку красу?!

 Як це зазвичай буває, все починалося з хобі. Мама Леслі дуже часто власноруч випікала вдома усілякі смаколики. Тож нічого дивного в тому, що й донька захопилася кондитерською справою, і то аж так, що вирішила присвятити їй своє життя. Вона закінчила кулінарні курси, проходила майстер–класи у відомих кондитерів, а ще записувала різноманітні рецепти буквально всюди, де бувала. Словом, інтерес до випічки цілком поглинув дівчину.

 

 Однак приготувати смачний тортик уміє багато хто, а от оздобити, надати йому оригінальності — під силу не кожному. Якось Леслі замислилася про те, чим би виділити свою творчість. І рішення знайшла дуже швидко: окрім кулінарії, вона захоплювалася сукулентами, розводила їх чимало видів… «А чому б не поєднати флористику й випічку?!» — майнула ідея. Так народився задум прикрашати капкейки і тортики кактусами — створити дивовижний світ солодкої флористики.

 

 

Крем у цих шедеврах викладений акуратними стібками, створеними завдяки використанню льоду.

Алое, кактуси та ехеверії у виконанні Леслі Віджил такі правдоподібні, немов живі рослини. Цьому значною мірою посприяла винахідливість кондитера. Виявивши, що традиційні інструменти й насадки більше пристосовані для формування трояндових пелюсток, дівчина плоскогубцями дещо модифікувала їх, аби рослини, якими вона оздоблюватиме свої вироби, мали натуральний вигляд.

 

 У своїй останній колекції «Гобелен» кондитерка представила випічку з кремовими узорами, схожими на орнаментовану вишивку. Крем у цих шедеврах викладений акуратними стібками, створеними завдяки використанню льоду. В оформленні більшості десертів Віджил переважають мексиканські народні мотиви, однак іноді вона комбінує орнаменти, традиційні для інших народів, зокрема й слов’янських. За словами Леслі, навіть для створення цієї серії головним джерелом натхнення були весняні квіти, адже «Гобелен» — це також імітація природи у всіх її проявах: від кактусів до кристалів. Своїми тортами американська майстриня ламає стереотипи про банальні кремові квіточки і створює розкішні кондитерські шедеври, які навіть шкода їсти.

Надія АНДРІЙЧУК.
За матеріалами tutkatamka.com.ua, joinfo.ua, dianov art.ru, livemaster.ru.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel