Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Як не пірнути обличчям  у тарілку  із салатом…

Фото vsim.ua.

Як не пірнути обличчям у тарілку із салатом…

Уже розпочався хмільний «марафон». Спробуй бути тверезим на новорічному корпоративі, коли начальство наливає чарку, чи під ялинкою в компанії «тренованих» друзів… Як не опинитися у незручній ситуації?

Чи пропонує фармакологічна промисловість засоби, щоб запобігти сп’янінню? Спеціальних препаратів для вирішення цієї проблеми не існує, в аптеці запропонують хіба ліки для поліпшення роботи шлунка — мезим або фестал, які треба випити за годину до початку застілля. Можна запастися і звичайним активованим вугіллям, яке адсорбує алкоголь.

Вранці в день корпоративу можна прийняти будь–який препарат, що містить вітамін В1. Він бере участь в утворенні ферменту, який знешкоджує алкоголь. За 2 — 3 години до застілля випийте 50 г горілки (коньяку). Це підготує організм до навантаження печінки спиртним, і його подальші дози сприймуться легше. Якщо віддаєте перевагу вину або шампанському, зробіть «щеплення» 100 г свого напою. І не забудьте поїсти, щоб перша чарка на голодний шлунок відразу не вибила з колії.

Не забудьте поїсти, щоб перша чарка на голодний шлунок відразу не вибила з колії.

При змішуванні алкогольних трунків (якщо цього не можна уникнути) пам’ятайте, що градус випитого повинен наростати. Горілку після пива пити можна, але не навпаки. Вгамовуйте спрагу тільки негазованими напоями. Вуглекислий газ сприяє швидкому сп’янінню, тому спиртне і газована вода несумісні.

Не затримуйте алкоголь у роті, адже його всмоктування відбувається не тільки через стінки шлунка, а й у ротовій порожнині. Не бажано закінчувати свято чашкою кави, вона посилює дію спиртного. Краще випити зелений чай. Він послабить градус.

Більше рухайтеся, вставайте з за столу, щоб потанцювати, пройтися. Будь–який рух прискорює обмінні процеси, і алкоголь виводиться швидше.

Марія КАЩУК.

Telegram Channel