Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Путін заявив, що хоче  відрізати Україну від морів

Царі в Росії інколи змінюються, але бажання Кремля загарбати Україну — вічне.

Волинь-нова

Путін заявив, що хоче відрізати Україну від морів

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

Криму та Донбасу йому мало. Цар бажає ще Одесу, Харків та Запоріжжя

Кремлівський хазяїн назвав Причорномор’я «споконвічно російською територією»

З усією шовіністичною прямолінійністю президент Росії заявив: «Під час створення Радянського Союзу споконвічно російські території, які до України взагалі не мали жодного стосунку, усе Причорномор’я, західні землі російські були передані Україні з дивним формулюванням: «Для підвищення процентного співвідношення пролетаріату в Україні», тому що вона була сільською територією… Це дещо дивне рішення, але воно мало місце. Це все — спадщина державного будівництва Володимира Ілліча Леніна, і тепер ми з цим розбираємося».

Дивні не слова Путіна. Дивно, що в Україні багато хто й досі вірить, що російсько–українська війна сталась тому, що якісь бариги хочуть наживатись на ній. Ні, шановні, війна триває тому, що російський ведмідь, як завжди, хоче жерти. І буде хотіти. Навіть, якщо називатиметься не Путін, а якось по–іншому.

Ну а Путіну відповімо словами Олександра Турчинова: «Якщо від Росії відділити території, які були приєднані до неї через кров, насилля, зраду і брехню, то «исконно русские» болота, що залишаться після цього, можуть легко вміститися в межах однієї Московської області».

 

Батько поставив Президенту «чотири з мінусом»

Олександр Зеленський дав велике інтерв’ю проросійському виданню «Страна»

Батько «батька нації»: «Володимир може в будь-який момент виїхати, він людина забезпечена, — але залишився, щоб зробити нашу країну кращою».
Батько «батька нації»: «Володимир може в будь-який момент виїхати, він людина забезпечена, — але залишився, щоб зробити нашу країну кращою».

 72–річний Олександр Семенович — знана у Кривому Розі людина не тільки через президентство свого сина. Він — доктор технічних наук, професор, декан у Криворізькому економічному інституті. В інтерв’ю Зеленський-старший був по-батьківськи поблажливим до Президента і непримиренним до його опонентів. Так, тих, хто розчарувався у новому главі держави, професор назвав «тупими» та «біомасою». А щодо демонстрантів заявив: «Выходят и бе-бе-бе. Пусть идут в АТО. Молодежь вот эта возле Офиса Президента, купленная. Идите воевать, а не там выступайте» (Олександр Семенович принципово не говорить українською — не хоче «обременять себя какими то сложностями»). А от як оцінює він результати нормандського формату: «Если говорить о Нормандском формате, то что мог мальчишка, то и сделал». І ще одна цитата — про обіцяні під час передвиборчої гонки зарплати вчителям у 4 тисячі доларів: «Он сказал! А где взять эти 4 тысячи долларов?! Да не думал он… Он хотел. У него есть желание, но не всегда получается».

Зрештою як Президенту Зеленський-старший поставив сину «четвірку з мінусом». І додав: «Зачем цепляться?».

Не будемо.

 

У Києві в грудні людей покусали… комарі

Нова природна аномалія зафіксована в Україні. В Одеській області в розпал зими на вулицях з’явилися бджоли та оси, а в столиці — комарі

Водночас на Полтавщині зацвіли проліски, у Сумах — кульбаби, а в Рівному — дерева. Температура повітря серед зими в деяких куточках України сягнула 14 градусів тепла! І це всерйоз непокоїть учених. На їхню думку, такі аномалії — результат глобального потепління, яке крокує планетою семимильними кроками. Поки що це явище українців лише радує, бо можна менше витрачати на опалення. Але вчені кажуть, що тішитись рано. Поступово, через років 10 — 20, матимемо серйозні проблеми у сільському господарстві та зі здоров’ям, адже зрошувати доведеться поля не тільки на півдні України, а й у решті регіонів, а безморозні зими призведуть до того, що наші співгромадяни будуть змушені «познайомитись» із тропічними хворобами.

Тож не виключено, що обмілілий Світязь — це лише дзвіночок майбутніх, набагато більших природних катаклізмів…

 

«Негайно закриваємо всі гральні зали. Думай…те»

У парламенті сталося «чудо». Депутати, де тверду монобільшість має «Слуга народу», не підтримали прийняття закону про врегулювання ігрового бізнесу. Це обурило Президента Володимира Зеленського, завдяки популярності якого «слуги», власне, й потрапили у законодавчий орган країни

Відтак глава держави виступив зі зверненням: «Верховна Рада провалила ухвалення закону про легалізацію грального бізнесу. Ми знаємо, хто за цим стоїть. Не хочете грати за прозорими правилами? Не хочете працювати цивілізовано і платити в бюджет? Що ж, давайте по–іншому. Відсьогодні негайно закриваємо всі гральні зали. Думай…те», — звернувся Президент до власників цих закладів.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів заборонив займатися гральним бізнесом під виглядом державних лотерей. Відтак поліція закрила понад 5 тисяч залів по всій Україні, вилучивши обладнання на 50 мільйонів гривень.

Це початок історії. А кінець її передбачає або перемогу команди Президента, коли ігровий бізнес стане повністю легальним, або перемогу «тіні», коли держава знову сяде в калюжу.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel