Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Чому в голлівудських актрис  нема прищів і зморщок?

Френк Ліпман дослідив, яких продуктів не любить шкіра обличчя.

freshnovosti.com

Чому в голлівудських актрис нема прищів і зморщок?

Свята на порозі. Жіноцтво приміряє обнови, перед дзеркалом критично оцінює не завжди втішні зміни зовнішності. У когось «проблемна» шкіра обличчя, а хтось нарікає, що схуднути не вдається. Як із цим справитись — знає американський дієтолог, який консультує голлівудських зірок Гвінет Пелтроу і Сальму Хайєк, автор книг про красу і схуднення, експерт у галузі інтегративної медицини доктор Френк Ліпман

Про «напій для телят» і шкоду кави…

Аби розробити індивідуальний план харчування, Френк Ліпман упродовж двох тижнів рекомендує пацієнту певні продукти, паралельно відстежуючи вироблення організмом відповідних ферментів, зміну аналізів крові. За час його практики вже кілька тисяч осіб пройшли таку діагностику, і доктор виявив цікаву закономірність: існує 7 продуктів, хоча б часткова відмова від яких робить шкіру більш гладкою, пружною, зволоженою, без прищів, лущення і почервоніння. Йдеться про:

Молоко. Усім відомо, що це важливе джерело кальцію і білка, які так необхідні для нормального функціонування організму. Однак коров’яче молоко здатне підсилити проблему шкірних висипів, особливо на обличчі. Френк Ліпман, фахівець зі здорового харчування, стверджує: те, що природа «придумала» для вигодовування телят, не варто вживати в їжу дорослим людям.

Будь–який молочний продукт містить речовини–стимулятори. Анаболіки і статеві гормони здатні спровокувати акне (висипання). Лактоза (молочний цукор) активізує синтез інсуліну, який іще більше підсилює дію стероїдів на шкіру. Якщо турбують прищі, відмовтеся від «молочки» принаймні на час лікування, радить дієтолог.

Цукор. Різноманітні десерти, підсолоджені напої теж викликають появу острівців запалення на шкірі. До того ж надмірне вживання цукру витісняє з організму вітаміни групи В, відомі як «вітаміни краси». Наслідком такого дисбалансу стає надмірне нервове збудження, розлад травлення, відчуття постійної втоми, зниження гостроти зору, шкірні захворювання. Не кращими є варіації напоїв «без калорій і без цукру». Замінники руйнують кишкову флору, вбиваючи ряд бактерій, які необхідні для повноцінного розщеплення, засвоєння їжі, виведення токсинів. Це може призвести до появи екземи, хронічних запальних процесів і передчасної появи зморщок.

Кава. Кортизол, що міститься у ній, який називають «гормоном напруги», може діяти як адаптоген, одночасно посилюючи дію сальних залоз і провокуючи запалення. Спробуйте бодай на якийсь час замінити улюблений напій зеленим чаєм з імбирем та лимоном.

Не заїдайте солодощами образи і злість, а намагайтесь звільнитись від негативу.

Продукти з глютеном. Це — рослинний білок, який міститься у злакових. Для багатьох людей він є шкідливим, бо підсилює окислювальні процеси в організмі що призводить до передчасного старіння, викликає інтоксикацію. Доктор Френк Ліпман радить відмовитись від вживання виробів із пшеничного борошна хоча б на 3 тижні. Якщо за цей час стан вашої шкіри помітно поліпшиться, то вам варто віддавати перевагу гречці, просу, кукурудзі, бобовим. Дієтологи нагадують про небезпеку так званого «прихованого глютену» — він є у всіх ковбасних виробах, промислових солодощах, морозиві, заводських йогуртах, у майонезі, сирах.

Арахіс. Цей популярний земляний горіх містить андроген, який провокує надлишкове шкірне сало, а відтак — появу гнійничкових білих прищів на обличчі. Безпечнішими для шкіри є волоські горіхи.

Консерви. Всі консервовані продукти або пересолені, або пересолоджені. Інакше вони просто не збережуться так довго. Організм через це отримує підвищене навантаження на нирки, підшлункову залозу, що викликає набряклість, одутлість обличчя, розширення судинної сітки, зневоднення шкіри і сприяє втраті її тонусу.

Соки. Думаєте, випивати зранку склянку фрешу — корисна звичка? Але, приміром, у 200 г апельсинового соку міститься від 36 до 40 грамів цукру. Ще небезпечніше вживати різноманітні магазинні соковмісні напої, приправлені «хімією». Проста чиста вода набагато корисніша і для шлунково–кишкового тракту, і для шкіри.

Влаштовуйте собі «маленькі стреси»

«І того не можна, й іншого… А замість вечері — тренажерний зал. Хіба ж це не знущання над собою? Потієш, мучишся, а зайві кілограми не зникають», — такі нарікання доктор Ліпман чує дуже часто. І радить: тренуйтеся так, як бавляться діти, радісно, весело, уникайте монотонності і розміреності.

«Людина збудована таким чином, аби наздогнати здобич і зупинитися. Або ж втекти від небезпеки і знову зупинитися. Це і є те, що працює якнайкраще та тримає нас у формі: режим коротких періодів інтенсивного фізичного навантаження із періодами неквапливого руху. Коли ви займаєтеся, пробіжіть хвилину швидко, а потім пройдіться ще п’ять хвилин. Ця система є органічною для багатьох класів йоги (тримається позиція протягом двох хвилин, а потім відпочиваєте у позі ембріона). З таким «інтервальним» способом підготовки ви спалюватимете більше калорій», — пише автор книг про красу і гармонію.

Для літніх людей необхідно не просто займатися фізичними вправами, навантаження повинні бути свідомими і розумними. «Коли стаєте старшими, вам важче відновлюватися, травмувавшись. Тому потрібно змінити спосіб тренування відповідно до вимог вашого тіла», — наголошує Ліпман.

Важливий і емоційний стан людини. «Будь–який дисбаланс — коли якась негативна емоція домінує або перекриває інші — може призвести до хвороби», — застерігає Френк Ліпман у своїй книзі «Повне оновлення: 7 ключових кроків до стійкості, життєвої сили і довгострокового здоров’я». А тому не заїдайте солодощами образи і злість, а намагайтесь звільнитись від негативу: комусь у цьому допомагає медитація, іншому — улюблене заняття чи час, проведений із людьми, яких любите і які люблять вас.

Але не бійтеся виходити із зони комфорту, влаштовуйте своєму організмові «маленькі стреси». Це не тільки сплески інтенсивності під час тренувань, а й чергування температури води в душі, загартувальні процедури — босоніж по сніжку, кількаденні голодування тощо. Такі випробування омолоджують.

Telegram Channel