Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Дзідзьо радився із Пономарьовим, як співати славень

Його спів пробирав до «мурашок»

Фото youtube.com

Дзідзьо радився із Пономарьовим, як співати славень

Хто б міг подумати, що популярності і так доволі відомому співакові Михайлу Хомі (Дзідзьові) додало… виконання національного Гімну нашої держави

Затягувати «Я і Сара кльова пара» — то одне. А от виконати гімн перед мільйонами слухачів — зовсім інше. Тому 12 жовтня 2019 року перед футбольним матчем між Україною та Литвою у Харкові подих затамували і стадіон, і глядачі перед екранами телевізорів — заспівати наш славень узявся Михайло Хома, відомий як Дзідзьо. І… просто «порвав» Україну! Такого потужного «оперного» голосу, такого проникливого, щирого співу «самим серцем» сподівався не кожен! На сьогодні у ютубі ролик із виконанням Дзідзьом гімну подивилося понад мільйон українців. Справжній хіт.

Ось кілька відгуків про його спів:

Футбольний телекоментатор Віктор Вацко:

«Нарешті я почув артиста, який дуже–дуже сильно виконав гімн України перед матчем збірної. Я б навіть сказав, найкраще в історії! Браво, Дзідзьо!».

Олексій Мочанов, автомобіліст, волонтер:

«101% зарядив! Потужно! Бляха–муха, то капець! Ярмола (футболіст Ярмоленко. — Ред.) стоїть, а щелепа Ярмоли висить — «хренассе Дзідзьо валить!!!…».

Зрозуміло, що всі одразу ж почали порівнювати Михайла Хому та Олександра Пономарьова, який раніше неодноразово виконував головну пісню українців на різних публічних оказіях. Але нещодавно виявилось: перед тим як виконати «Ще не вмерла України ні слава, ні воля», Дзідзьо радився з Олександром Пономарьовим. Про це він розповів у програмі «Світське життя»: «Я телефонував Олександру і радився, як правильно заспівати, як він це робив. Він мені дещо підказав, і я хочу йому подякувати, — поділився Дзідзьо і додав: — Моє бажання, щоб кожен артист України знав слова напам’ять і хто написав гімн».

Ну а ми на прохання Дзідзьо нагадуємо: слова до нашого гімну написав Павло Чубинський, а музику — Михайло Вербицький.

Лія ЛІС.

Telegram Channel