Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
«Це ненормально, що в рейтингу — жодного «слуги»,  а лише представники опозиції»

Фото ukrinform.ua.

«Це ненормально, що в рейтингу — жодного «слуги», а лише представники опозиції»

Так народний депутат від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко (на фото) прокоментувала результати опитування експертів Ради зовнішньої політики «Українська призма», які назвали 5 найбільш активних політиків, що захищають інтереси України за кордоном (Геращенко – в їх числі)

Саме партія влади повинна бути лідером у просуванні зовнішньої політики.

«Враховуючи, що зараз я в опозиції, не входжу в жодну міжнародну делегацію Верховної Ради, не маю активності й навантаження попередніх років, дуже рада, що все одно використовую всі можливості для захисту України, її територіальної цілісності і суверенітету. Сприймаю вашу високу оцінку як аванс і стимул працювати далі, — заявила пані Ірина і додала: — Що відверто непокоїть в цьому рейтингу? В ньому — виключно представники опозиції: Іванна Климпуш–Цинцадзе, Олексій Гончаренко, Володимир Ар’єв та громадська діячка Ганна Гопко, яка зараз працює поза межами парламенту. Й жодного представника партії влади, жодного «слуги». Це ненормально, адже саме партія влади повинна бути лідером у просуванні зовнішньої політики.

Вперше спостерігаємо таку відверту байдужість Верховної Ради і депутатів більшості до міжнародної проблематики, відверту імпотенцію профільного комітету та партії влади до зовнішнього фронту. Парламентська дипломатія — важлива. Й ця справа не терпить дилетантства».

Дарія КЛИЧ.

Telegram Channel