Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
5 способів випадково змусити всіх ненавидіти вас

Фото elunanetwork.org.

5 способів випадково змусити всіх ненавидіти вас

Вважаєте, що ви — непогана людина і до вас повинні ставитися доброзичливо. Та час від часу помічаєте, що вас ледь переносять і навіть не намагаються цього приховувати? Чому друзі або просто знайомі іноді сердяться й ображаються?

Психолог Девід Вонг доступно це пояснив. Він нарахував 5 способів, як можна ненавмисно розгнівати людину, і розмістив їх від найневиннішого до найжахливішого.

1. Уникайте людей і мовчіть

У будь–якій компанії волієте мовчати і слухати. Уникаєте зайвих контактів. Боїтеся публічних виступів. Десять разів подумаєте, перш ніж скажете.

Людям здається, що ви такі, бо насправді просто дуже високої думки про себе. А ніщо так не ранить оточуючих, як байдужість до них. Навіть злостивість, заздрість чи ненависть здаються їм більш «людяними» проявами.

2. Показуйте свою перевагу

Ваша знайома ображається на вас. Ви не ігнорували її, не забували регулярно дзвонити або писати електронкою, цікавилися її здоров’ям, роботою, сім’єю. Але щоразу скочувалися до моралізаторства, повчань, хоч і з благими намірами. А вона ображалася: «Ну, звичайно, тільки ти знаєш, як правильно виховувати дітей, вести себе з чоловіком, як пекти пироги і де купувати якісні речі!». Виходить, що ви мимоволі демонстрували свою перевагу.

Як ще проявляється мимовільна зарозумілість? По–різному. Прислухайтеся, що розповідають про себе ваші знайомі. Про підвищення на роботі, про високу зарплату. Про відпочинок на березі Середземного моря. Про поповнення гардеробу на розпродажах в Мілані чи Парижі. Про навчання дітей в іноземних коледжах і університетах. Але якщо ви не можете вести такий же спосіб життя, напевно, у вас залишиться неприємний осад від почутого, вважатимете розповідь знайомого похвальбою і зведете ваше спілкування до мінімуму або припините взагалі.

3. Вони впевнені, що ви повинні

Думаю, багатьом із нас доводилося чути фразу: «Я для тебе стільки зробив/зробила, а ти…». Причому ці слова можуть прозвучати з уст і чоловіка/дружини, і друга/подруги, і навіть коханця/коханки. А ви при цьому не розумієте: чим же таким вас «обдарували», що ви, по–перше, не пам’ятаєте, а по–друге, тепер боржник до кінця життя. Психолог Девід Вонг вважає, що подібні претензії присутні в більшості стосунків. Люди схильні перебільшувати власні благодіяння. Тому не дивуйтеся, якщо вас вчергове звинуватять у невдячності. Нехай ображаються…

4. Відбираєте в них час

Час — найцінніше, що у нас є. Тому люди так гостро реагують на візити непроханих гостей, на телефонні дзвінки, коли немає можливості довго розмовляти. Не варто думати, що вони зазналися і не цінують вас. Просто в цей момент ви відбираєте в них час.

5. Вважаєте, що всіх усе влаштовує

Не всі можуть і вміють щодня заявляти про свої потреби і претензії. І тому не треба вважати, що все прекрасно, якщо ніхто щохвилини не скаржиться на вашу поведінку. Прислухайтеся до побажань близької людини, щоб потім не почути, які негативні почуття ви в неї викликали.

Джерело: busines.in.ua.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel