Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Холодної пори губи потребують особливого догляду

Фото moisecrety.com.

Холодної пори губи потребують особливого догляду

Мабуть, більшість жінок у будь–якому віці взимку стикається з проблемою потрісканих уст. Це зумовлено нестачею вітамінів, впливом вітру й морозу, сухістю шкіри, а також й алергією на косметику

Догляд за губами взимку передбачає їх чистку, пом’якшення, зволоження і нанесення захисних засобів.

Щоб запобігти сухості, раз на тиждень робіть пілінг, аби позбавитися омертвілих частинок. Намажте уста розтопленим медом на 10 хвилин. Змийте мед теплою водою або з’їжте його, далі вологим рушником зчистіть змертвілу шкіру. Цей спосіб не годиться за наявності тріщинок чи ранок.

Помасажуйте губи м’якою зубною щіткою, потому нанесіть зволожувальну маску, змішавши по чайній ложці сметани та оливкової олії з кількома краплями лимона. Потримайте 10 хвилин, тоді зніміть змоченим у ромашковому чаї ватним диском.

Чудовими засобами для захисту від сухості губ є кокосова олія. 

Чудовими засобами для захисту від сухості губ є кокосова олія (легко вбирається в шкіру, пом’якшує і зволожує; розігріту на водяній бані або в мікрохвильовці наносять на губи кілька разів на день), огірок (допомагає відновити вологу, містить аскорбінову кислоту, яка сприяє виробленню колагену; кружальця залишають на устах на 20 хвилин), бальзам (використовуйте якомога частіше; натуральні масла, які входять до його складу, пом’якшують і живлять шкіру губ).

Пом’якшити та зволожити уста, а також швидко залікувати дрібні тріщини допомагають і народні засоби.

Маска з яблучного пюре і вершкового масла. Змішайте ці інгредієнти в рівних кількостях і нанесіть на 15–20 хвилин.

Бальзам для губ на основі какао–масла. Візьміть у рівних пропорціях масло какао і кокосове, розігрійте їх на паровій бані до однорідного рідкого стану. Тоді додайте на 4 частини базового масла 1 частину рідкого — за бажанням мигдальної олії (для зволоження і живлення шкіри), олії авокадо (знімає дерматити, в тому числі холодові), шипшини (для регенерації шкіри і насичення її вітаміном С), календули (має антисептичні властивості, знімає запалення).

Цікавий факт

Перші бальзами походять із Близького Сходу. Готували їх зі смоли бальзамового дерева — звідси й назва. Для губ перший такий засіб був створений у ХVIII ст. в Парижі зі смоли бальзамового дерева й ефірного масла троянди. Через кілька десятиліть доктор медичних наук Чарльз Браун Фліт випустив у продаж бальзами, виготовлені в його особистій лабораторії. Вони мали вигляд паличок і стали популярними серед жінок Європи.

Telegram Channel