Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Цикламен можна «вмовити» цвісти

Схема florahimki.com.

Цикламен можна «вмовити» цвісти

Його квіти нагадують зграйку метеликів. Цикламен перський цвіте з осені до весни, а європейський — з весни до осені. Тому, якщо придбаєте обидва, матимете весь рік цвіт і такі пахощі, що не знадобляться ніякі ароматизатори повітря

Квіти рослини мають різне забарвлення: червоні, білі, рожеві, жовті. За правильного догляду вона рясно цвістиме і може прожити до 20 років.

Цикламен любить приміщення, яке добре провітрюється, розсіяне світло, а також легку напівтінь. Рослину поливають таким чином: занурюють горщик у наповнену водою посудину, щоб земля просочилася вологою знизу. Заливати її не можна, бо коріння загниватиме. Не варто й бризкати на вазон зверху. У період цвітіння напувати цикламен слід частіше й інтенсивніше. Коли листя й квіти почнуть в’янути, поливання зменшіть, аби рослина увійшла у стан спокою.

Цикламен любить приміщення, яке добре провітрюється, розсіяне світло, а також легку напівтінь.

Температура повітря у приміщенні не повинна бути занадто високою. Влітку —15—18 градусів, узимку — 12—16.Пересаджувати бульби цикламена краще наприкінці літа у широкий горщик на глибину 3—5 см, не засипаючи повністю землею. Рослину «переселяють» тільки тоді, коли коріння щільно заповнить горщик. Висаджують у суміш торфу, садової землі, піску й перегною у співвідношенні 1:1:1. Цікаво, що чим більше стиснене коріння рослини в горщику, тим краще буде цвітіння.

У блокнот. Якщо колір листя цикламена став блідим — це ознака надмірного поливання. Коли ж воно скрутилося і пожовкло — значить повітря занадто сухе і тепле. У випадку, коли листя жовтіє, а квіти здорові — висока температура у приміщенні, брак поливання або розташування під прямим сонячним промінням.

Якщо ж квіти і листя гниють — таке часто трапляється при перезволоженні грунту. Особливо, якщо поливають рослину зверху.

Корисна порада. Цикламен можна «вмовити» рясно цвісти. Оскільки влітку рослина чудово почувається на відкритому повітрі, то її можна виставити на вулицю. Коли листочки добре розвинуться, починайте регулярно підживлювати.

Telegram Channel