Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Договорняк у Мінську перетворює Росію з убивці й злодія  на модератора та миротворця»

«Президент Зеленський несе політичну і юридичну відповідальність за дії Єрмака»

Фото eurosolidarity.org

«Договорняк у Мінську перетворює Росію з убивці й злодія на модератора та миротворця»

Народна депутатка фракції «Європейська солідарність» Ірина Фріз (на фото) вважає, що Володимир Зеленський уподібнюється Івану Брюховецькому, який називав себе «… гетьман верного войска вашего царского, верный холоп и найнижниший подножок пресветлого престола пресветлого величества»

Президент Зеленський несе політичну і юридичну відповідальність за дії Єрмака (Андрій Єрмак — очільник Офісу Президента. — Ред.) та Кучми (Лео­нід Кучма — експрезидент, переговорник у Мінську. — Ред.) у Мінську, де було підписано документ про створення так званої Консультаціної ради, в яку увійдуть представники України та… окупованого Донбасу.

Від моменту підписання спільного документа з терористами почався відлік до завершення каденції Зеленського. Про це заявила народна депутатка фракції «Європейська солідарність» Ірина Фріз. Вона наголосила: «Договорняк у Мінську перетворює Росію з убивці й злодія на модератора та миротворця».

«Від сьогодні дії Банкової не мають нічого спільного з намаганням встановити мир. Це підготовка України до капітуляції, що супроводжувалася брехнею українському народові», — підкреслила вона. Ірина Фріз переконана, що Росія робить перший крок до офіційного введення своїх військ на Донбас в якості миротворців, як у сценарії з Придністров’ям, адже стратег той самий — помічник Путіна Козак. «ОРДЛО отримує представників у новому органі, що перетворює російсько–українську війну на «внутрішній конфлікт», про який нам так старанно розказував Сивохо та деякі представники президентської команди», — зауважила вона.

Ірина Фріз також зазначила, що депутати «Слуги народу», що виступили проти капітуляції (частина депутатів із монобільшістю не погодилась із створенням Консультаційної ради. Ред.), мають вибір: або встояти перед тиском Банкової та обороняти державницьку позицію, або стати посібниками окупантів. Вона нагадала, що в 2014 році частині «регіоналів» усе ж вистачило совісті засудити дії Януковича після загибелі людей на Майдані. Сьогодні — такий самий випадок.

Від сьогодні дії Банкової не мають нічого спільного з намаганням встановити мир. Це підготовка України до капітуляції, що супроводжувалася брехнею українському народові.

«Вся відповідальність — політична та юридична — лежить на Зеленському. Від сьогодні можемо відраховувати час завершення його каденції. На жаль, він увійде в історію України так само, як Іван Брюховецький. Нагадаю, що саме цей персонаж називав себе

«…гетьман верного войска вашего царского, верный холоп и найнижниший подножок пресветлого престола пресветлого величества», — наголосила представниця «Європейської солідарності».

За її словами, заклики «дамо йому шанс» (Зеленському. — Ред.) вже не можуть лунати, адже зрозумілі злочинні дії та склад злочину — державна зрада у формі надання допомоги іноземній державі в проведенні підривної діяльності проти своєї країни. «Сьогодні український народ має об’єднатися не через політичні уподобання, а з почуття самозбереження та збереження України», — зазначила вона.

Коментар

Роман Безсмертний. Фото belsat.eu.
Роман Безсмертний. Фото belsat.eu.

 Роман БЕЗСМЕРТНИЙ, колишній учасник мінської контактної групи:

«Перша емоція була така дуже чесна — це ж якими дурнями треба бути, щоб підписати такий документ. Друга — коли я разів чотири прочитав, була — ну в школі не вчилися, інститут прогуляли, не розуміють наслідків. Як то скажуть російською — «потерялись в ситуации». Тут немає і натяку на здоровий глузд ні в політичній, ні в правовій, ні в мілітарній частині. Третє — це вже я вашим колегам казав, що йдеться, по суті, про визнання сторонами конфлікту представників ОРДЛО та України. І виведення Росії за рамки конфлікту.

Навіщо йти на такий крок я, чесно, не розумію».

Дарія КЛИЧ.

Telegram Channel