Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Переполох в Україні: «проти коронавірусу підняли авіацію»

Інфографіка liga.net.

Інфографіка liga.net.

Переполох в Україні: «проти коронавірусу підняли авіацію»

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

«Не виходьте з хати – вертольоти будуть дезінфікувати»

Цими днями в месенджері масово розповсюдили повідомлення про те, що уночі з неба будуть розпилювати дезінфікуючі розчини

Людей закликали з 23-ї до 5-ї години ранку не виходити на вулиці і зачинити на ніч вікна.

Людей закликали з 23-ї до 5-ї години ранку не виходити на вулиці і зачинити на ніч вікна.

Попри очевидну безглуздість та брехливість попередження (коронавірус не живе на деревах та дахах, він передається від людини до людини, та й де стільки вертольотів узяти), багато хто повірив у повідомлення. Завжди ж у таких випадках знайдеться хтось, чия знайома «працює у лікарні і каже, що це чиста правда». Або «дзвонив знайомий з авіазагону і казав, що вже вилітають»…

Хоч «сенсацію» оперативно спростували спеціалісти, але багато хто, кажуть, таки забарикадувався у хаті. Про всяк випадок…

Друзі,  зберігаймо  здоровий  глузд,   перевіряймо  інформацію та миймо руки!

Інфографіка liga.net.
Інфографіка liga.net.

 

Що робити з квитками на потяги, які відмінили

Укрзалізниця з 18 березня тимчасово призупинила перевезення пасажирів залізничним транспортом через карантин у зв’язку з коронавірусом

У пресслужбі компанії заявили, що компенсують повну вартість квитків на рейси, які скасовані. Щоб не виникало черг біля кас, Укрзалізниця продовжила термін їх повернення до одного місяця від дати запланованого відправлення поїзда.

Тож спеціалісти радять не поспішати на вокзали, щоб не піддавати своє життя небезпеці, перебуваючи в натовпі. Якщо квитки купували через інтернет, то їх можна повернути онлайн. Заборона на пересування залізницею діятиме до 3 квітня.

Заборона на пересування залізницею діятиме до 3 квітня.

Нагадаємо, що через коронавірус із 17 березня в Україні обмежили пасажирські перевезення, також заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких беруть участь понад 10 осіб. Крім цього, заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торговельно–розважальні центри, фітнес–центри, заклади культури мають тимчасово припинити свою роботу.

 

Чоловік зарубав дружину і задушив 1,5-річну доньку

Уранці 12 березня в селі Заволока Чернівецької області сталася страшна трагедія: 38-літній чоловік убив 36-річну дружину і 1,5-річну доньку. Потім сам зателефонував у поліцію

Каже, що спочатку тричі вдарив жінку по голові сокирою. А потім задушив дитину. Це вдалося лише із другої спроби.

Каже, що спочатку тричі вдарив жінку по голові сокирою. А потім задушив дитину. Це вдалося лише із другої спроби.

«Близько п’ятої години ліг біля дружини, переконався, що вона спить. У коридорі взяв сокиру і наніс їй три удари по голові. Далі мала прокинулася, почала плакати. Взяв на руки, одіяльцем притиснув обличчя і тримав так хвилин 5. Коли вона перестала подавати ознаки життя, поклав у візочок. Вийшов у коридор і почув, що дитя знов почало хникати. Тоді я їй закрутив навколо шиї нитку. Тільце поклав біля жінки», — розповів затриманий.

Розправившись із дружиною і донькою, хотів укоротити віку собі. Проте не витримав зашморг. «Взяв у стодолі мотузку і стільчик. У саду зробив петлю, накинув на шию і стрибнув. Пам’ятаю, що стало холодно. Отямився від того, що лежу на землі. Подивився — відірвалася мотузка», — додав він.

Під час допиту вбивця виправдовувався, що часто сварився з дружиною через гроші, каже, що вона ображала і принижувала його. Найімовірніше, йому загрожує довічне ув’язнення…

 

У Москві остаточно вирішили – Путін правитиме вічно!

Державна дума Росії та Рада Федерації внесли зміни у Конституцію держави, якими «обнулили» попередні президентські терміни господаря Кремля

Це означає, що «цар», який уже 21 рік керує «імперією», зможе ще двічі балотуватись на президента. Наступні вибори — у 2024–му, тож теоретично Володимир Путін може досидіти у своєму кріслі аж до 2036–го (двічі по 6 літ). На той час йому буде 84.

Це означає, що «цар», який уже 21 рік керує «імперією», зможе ще двічі балотуватись на президента.

16 березня Конституційний суд Росії передбачувано визнав нові правки до Основного закону конституційними. 22 квітня у країні має відбутись референдум, на якому народ теж має підтримати «довічне» правління Путіна. Можна не сумніватись, що так воно й станеться. Бо що то за Росія без диктатора–загарбника?

 

Вийшла книга про Зеленського «Янелох»

Автор збірника політичних «козюльок–епіграм та інших приколів» журналіст Юрій Луканов

 

 Колись він видавав аналогічні «Козюльки» і «Колоду від Ющенка». Але, зізнається, над книгою про Зеленського працювалось особливо натхненно.

«Жоден політик до нього, жодна політична партія до «Слуги народу» не спонукали мене так часто сідати за писання. Отож, потоки моєї жовчі, які виливалися на комп’ютер у вигляді римованих козюльок, виросли в рази. За що я їм дуже вдячний», — зазначив автор.

«Жоден політик до нього, жодна політична партія до «Слуги народу» не спонукали мене так часто сідати за писання».

Крім коротких епіграм, до видання увійшли вірші. Один з них — «Не вбивай Зеленського, Марусю!», присвячений відеозверненню до Президента ветеранки АТО Марусі Звіробій, яке вона виклала в мережу разом із нардепкою від «Європейської солідарності» Софією Фединою в листопаді 2019–го. Жінок звинуватили у погрозі вбивством Президенту і тепер тягають на допити. Там є такі рядки:

«Хоч, Марусю, ти й з великим понтом,

Все ж погрозу заховай свою гнилу.

Поки ти відсиділась на фронті,

Мужньо з Путіним боровся він в тилу».

P. S. «Я ж не лох», — це слова самого Володимира Зеленського, які він вимовив під час спілкування із ветеранами–добровольцями.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel