Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Чекали одну дитину, а народилося аж четверо!

Лелеки розщедрились!

Фото newsone.ua.

Чекали одну дитину, а народилося аж четверо!

Квартет дівчаток-близняток з’явився на світ у Кіровоградському перинатальному центрі

У родині 24-річного рятувальника з Кропивницького Владислава Валіхновського та його 20-річної дружини Анастасії  велике поповнення — четверо немовлят. Діти народилися у перинатальному центрі Кіровоградської обласної лікарні. Усі вони — дівчатка, ідентичні близнюки. Випадок унікальний, бо шанси народити їх має лише 1 жінка із 13 мільйонів. У світі відомо лише 70 таких щасливиць.

— Однояйцеві близнюки, а тим паче четверня — це дуже рідкісний випадок, — розповідає керівниця відділення Інституту педіатрії, акушерства та гінекології імені О. Лук’янової Наталія Скрипниченко. — Дітки всі однієї статі, крові і в майбутньому будуть схожі між собою, як краплинки води.

Випадок унікальний, бо шанси народити четверо ідентичних близнюків має лише 1 жінка із 13 мільйонів. У світі відомо лише 70 таких щасливиць.

У 20-річної студентки Анастасії це перша вагітність. В родині були двійнята, тому майбутня мама не відкидала можливості народження близнят, але не сподівалася, що їх буде четверо. До речі, про це подружжя дізналося лише на 19 тижні вагітності.

— На перше УЗД пішли разом, і теща з нами. Лікар змастив живіт дружини гелем, приклав апарат і застиг, — розповідав Владислав Валіхновський. — Спитав: «Що, двоє?». А він: «Та ні, трійня». Злякалися, дружина в сльози. Теща ледве від шоку відійшла. Мусив узяти себе в руки. Став їх обох заспокоювати: «Молоді, здорові, справимося».

На друге обстеження Настю направили в Кривий Ріг. Саме там і виявили четверню. Сказали, що всі  дівчатка — близнючки. Жінка знову заплакала. Засмутилася, що не буде хлопчика, бо ж мріяла про продовжувача роду. Став заспокоювати. Говорив, що донечки — теж добре.

Вперше побачивши донечок, мама усміхнулась: «Ой, які ж гарненькі!»
Вперше побачивши донечок, мама усміхнулась: «Ой, які ж гарненькі!»

 Багатоплідна вагітність — велике навантаження на організм жінки. Тим паче для мініатюрної Насті. Майбутня мама, як каже чоловік, багато часу провела в лікарні, бо ж випадок складний. На 32-му тижні вирішили робити кесарів розтин. Дітки народилися недоношеними. Кожна з дівчаток важила до двох кілограмів і мала 42–43 сантиметри. Спочатку немовлята перебували в палаті інтенсивної терапії, але невдовзі зміцніли, і їх разом із мамою виписали додому. Тож тепер у молодих батьків чимало клопотів. Треба ж купити ліжечка, коляску, а їх для четверні не виготовляють. Є лише для двійні та трійні. Та й в орендованій двокімнатній квартирі буде тісно шістьом. Правда, міська влада пообіцяла придбати житло для багатодітної родини.

—  Та якщо й не виділить, прорвемося, — каже Владислав Валіхновський. — До батьків переїжджати не збираємося. Мати Насті щодня буде приходити, бо живе недалечко. А моя прийматиме пост на вихідних.

Оптимістично налаштована й молода мама Анастасія. Труднощі, пов’язані із народженням четверні, її вже не лякають.  Для неї зараз головне, аби її сонечка — доньки Вікторія, Єлизавета, Милослава і Діана (такі імена батьки обрали своїм принцесам) — набирали вагу і не хворіли.

За матеріалами АКУЛА MEDIA, Факти, DOZOR, GAZETA.ua.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel