Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Монахиня з Індії до українців: «Слухайте, моліться «Отче наш» і чекайте!»

«Не варто панікувати! Потрібно молитися».

Фотоколаж volyn.com.ua.

Монахиня з Індії до українців: «Слухайте, моліться «Отче наш» і чекайте!»

Ліджі Пайаппіллі більше десяти років служить у монастирі Сестер ордену Святого Йосифа де Сен–Марк у селі Павшино під Мукачевом

Про черницю з Індії, яка перемогла туберкульоз кісток, заснувала монастир на Закарпатті, а зараз допомагає тисячам людей віднайти сили у складних ситуаціях і скромно каже, що зцілює не вона, а справжня віра і щире покаяння, свого часу розповідала «Цікава газета».

На прикладі власної історії сестра Ліджі вчить інших, як перемагати недугу, зло всередині себе. А зараз, у час великих тривог, закликає людей зберігати спокій, молитися і не бунтувати, виконуючи рекомендації держави щодо засобів безпеки. Черниця переконана: Господь усе тримає у своїх руках.

Господь знає, коли потрібно закінчити пандемію!

На одному з богослужінь Ліджі побудувала розмову у формі відповідей на запитання довкола недільного Євангелія від Іоана 11, 1–45, у якому йдеться про воскресіння Лазаря. Що є осердям цього тексту, чого він навчає? Вчимося слухати, довіряти, чекати. Не піддаватися панічним настроям, незважаючи на песимістичні прогнози експертів.

Ми бажаємо, щоб Всевишній робив так, як нам хочеться. Але маємо усвідомити, що Він знає, що потрібно і коли, — ​пояснила монахиня. — ​Не варто панікувати! Потрібно молитися, але, крім цього, слід навчитися слухати! Це нам важко дається. Держава рекомендує дотримуватися певних правил — ​і ми маємо бути слухняними. Більше часу проводити вдома і просто чекати! Господь знає, коли потрібно закінчити пандемію!

Роксолана ВИШНЕВИЧ.

Telegram Channel