Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Не вбивайте їх, хочете – ріжте мене, рубайте»

«Якби ж знала, що заражена, хіба б ходила до людей?»

Фото obozrevatel.net.

«Не вбивайте їх, хочете – ріжте мене, рубайте»

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

Жінка на колінах попросила вибачення за те, що заразила коронавірусом три села 

Єлизавета із села Колінківці Чернівецької області благає не палити її будинок, бо чула, що односельчани збираються це зробити. Також вона боїться розправи над дітьми і внуками

— Не вбивайте їх, хочете — вбивайте мене, ріжте, рубайте, — зі сльозами просить на відео жінка.

Вона каже, що її сім’я нікуди не виходить і сидить «на сумках», із документами.

— Кожну ніч мої діти, як зайченята, не сплять через страх, як тільки чують шарудіння у дворі.

Вона скаржиться, що вдома нема овочів і хліба, доїдають макарони, тому що бояться вийти на вулицю, побоюючись гніву сусідів. Також жінка стала на коліна і просила, щоб залишили в спокої її родину:

— Залиште мого Максимчика і Сашка, залиште мою Катюшу, Наталку, — плаче Єлизавета. — Повірте, що жодна мама і бабуся не могла принести своїм дітям і онукам такої страшної біди. І вам не хотіла, вибачте мене.

Хворобу у рідні Колінківці вона привезла з Італії, де була на заробітках. Коли повернулась, то не самоізолювалась, а ходила в гості та активно займалась громадським життям, зокрема, їздила у Чернівці на мітинг, де відстоювала створення ОТГ. Як наслідок — із недугою злягло 14 односельчан, включаючи сільського голову, а два сусідні села разом із Колінківцями посадили на жорсткий карантин із блокпостами. Пані Єлизавета пообіцяла більше на заробітки в Італію не їздити.

Самоізольовуйтесь!

 

«Дезінфекція з вертольотів»: жінку покарали за… чутки

Служба безпеки України знайшла у Рівненській області 42–річну пані, яка лякала людей повітряною дезінфекцією

Це — мешканка села Більськ Рокитнівського району. Саме вона у фейсбуці поширила фейк із закликом зачиняти вікна і двері на ніч, бо, мовляв, з вертольота здійснюватимуть дезінфекцію. СБУ кваліфікувала дії жінки як правопорушення, яке в умовах карантину може викликати паніку серед населення. СБ України передала матеріали в поліцію. А там склали на жінку адмінпротокол за статтею 173-1 КУпАП (поширення неправдивих чуток) і передали справу в суд. «Вертолітниці» загрожує штраф від 170 до 255 гривень або до місяця виправних робіт із відрахуванням 20% заробітку державі.

І нащо таке вигадувати?

 

Маєте земельний пай? Через рік зможете продати. Або купити ще

Верховна Рада дозволила продаж землі 31 березня після опівночі парламент голосами

259 народних депутатів ухвалив закон про обіг земель сільськогосподарського призначення. Торгівля дозволяється із липня наступного, 2021–го. У перші два роки можна буде купити не більше 100 гектарів в одні руки, і то тільки фізичним особам. Юридичні особи зможуть купувати землю аж із 2024 року. З цього часу можна буде придбати собі вже аж 10 тисяч гектарів земельки.

Щоб власники паїв не розпродали їх за безцінь, держава встановить мінімальні ціни. Сподіваємось також, що вона допоможе із дешевими кредитами фермерам, які живуть і працюють на землі та хочуть її ще трохи докупити.

Бо міцний господар на селі — ось що втримає Україну на плаву.

 

101-річний дід поборов коронавірус, а 108-літній бабусі не вдалося...

В Італії виписали з лікарні чоловіка, який сенсаційно видужав від нової недуги у такому поважному віці

Про це повідомила заступниця мера італійського міста Ріміні Глорія Лісі. «Пан П. із Ріміні народився в 1919 році, в розпал іншої трагічної світової пандемії (так званої «іспанки». — Ред.). Він бачив усе: голод, біль, прогрес, кризу і відновлення. Перетнувши 100–літній бар’єр, доля поставила перед ним цей новий виклик, невидимий і жахливий одночасно… Пан П. зробив це. Навчив нас, що навіть у 101 рік майбутнє ще не написане», — емоційно заявила чиновниця.

Тим часом у Британії інша старожилка — 108-літня Хіль­да Черчилль, яка століття тому перехворіла «іспанкою» під час світової пандемії, на жаль, не змогла побороти коронавірус. У неї залишилося 4 дітей, 11 онуків, 12 правнуків і 3 праправнуки. До 109 років вона не дожила 8 днів.

Казали, що Уляна Супрун – це «Доктор смерть», а виявилось, що – міністр Ємець. На щастя, вже колишній.
Казали, що Уляна Супрун – це «Доктор смерть», а виявилось, що – міністр Ємець. На щастя, вже колишній.

 …А у нас колишній міністр охорони здоров’я Ілля Ємець людей після 65 вже вважає «трупами».

 

Україна потрапила у «клуб мільйонників»

Наша Вікіпедія перетнула позначку в один мільйон статей! Це справді неабияке досягнення, адже на планеті така величезна кількість текстів, крім української, створена лише 16 мовами

Ми стали в ряд із потужними англійською, китайською, іспанською, російською мовами, незважаючи на те, що українською не розмовляють навіть у більшості великих міст нашої держави, а в новому парламенті готують закон, яким хочуть обмежити використання солов’їної.

Українській мові не тільки обрубали гілля — навіть стовбур спиляли, а вона фактично із землі, з пенька знову тягнеться вгору. Дивовижно!


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel