Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Алла ГОНТАР:  «На посаду «губернаторки» Ківерцівського району йшла свідомо, бо впевнена в собі й команді»

«Нас чекає складна робота, але я вірю в успіх».

Фото kivadm.gov.ua.

Алла ГОНТАР: «На посаду «губернаторки» Ківерцівського району йшла свідомо, бо впевнена в собі й команді»

Новопризначена голова Ківерцівської райдержадміністрації Алла Гонтар — вихованка району, яка не лише тут працювала, а й привезла здобутий закордонний досвід і стартовий капітал та вивела в лідери очолювану сільську громаду в Журавичах

Як зауважує Алла Анатоліївна, ще місяць–другий тому по–іншому уявляла початок такої важливої місії. Але карантинні умови внесли значні корективи, бо є велика небезпека — чи зможемо подолати біду? І перш ніж приступити до виконання обов’язків, вважала за доцільне не з довідок чи статистики вивчити стан справ у районі, а особисто, уявивши себе людиною з можливим страшним діагнозом, відразу ж заглибитися у ситуацію в медицині, що вийшла нині на передній план. Тож її виїзна нарада в центральній районній лікарні разом із головою райради Олександром Гурським і першим заступником міського голови Ігорем Мисковцем дала можливість на місці розібратися з проблемою, вивчити її та почути думки фахівців, що необхідно зробити першочергово.

Оскільки голова РДА очолює районну комісію з надзвичайних ситуацій, Алла Гонтар на своє перше таке засідання йшла зі знанням стану справ, і мала повне право, як вважає, давати вказівки й рекомендації. З апаратом адміністрації зустрілася лише після того, як перша ланка вартових здоров’я була повністю забезпечена засобами захисту. В цьому дуже допомогли аграрії району, підтримавши ідею керівника ФГ «Фелікс–АГРО» Павла Давидюка щодо благодійної допомоги. А також за сприяння народного депутата України Ірини Констанкевич і фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» надано необхідну підтримку медикам району майже на 200 тисяч гривень. До кінця першого робочого тижня голови РДА всі лікарі на невеликий проміжок часу забезпечені засобами першого захисту. Тому й при колегах очільниця району з полегшенням одягла свій респіратор, бо подбала про команду.

Якщо ти на карантині і вдома, то ніби світ зупинився? Проте це не так! Є активні люди!

— Район великий, хороший, — каже Алла Гонтар. — Але попереду маємо завершення процесу децентралізації. Розпорошений бюджет. І ця надзвичайна ситуація… Тож чекає велика командна робота. Вірю в успіх. Маємо ділових керівників ОТГ і голів сільських рад, з якими сподіваюся на плідну співпрацю, адже, як ніхто, розумію їхні потреби та роботу. Ми все подолаємо, бо ОТГ працюють злагоджено. Перший випадок із підозрою на коронавірус підтвердився, але людина не хвора, є лише носієм. Розробили в комісії чіткий механізм дій від виявлення контактних осіб до контролю самоізоляції.

— З якими проблемами найперше зіткнулася голова Ківерцівської РДА Алла Гонтар?

— Найперше — це не вистачає кадрів. Не призначений заступник голови РДА. Бракує часу відповідати й на телефонні дзвінки. Люди звертаються з індивідуальними проблемами — ніби дрібнички, а треба вирішувати. Рятувальники (керівник Андрій Кузьмов) уже поставили біля лікарні палатку для першого огляду пацієнтів, лісівники допомогли встелити в ній підлогу. Апарат працівників держслужби працює в посиленому режимі. Хтось — дистанційно, інші — через телефонний зв’язок. А ще ж є рідне село Журавичі, в яке добираюся пізно ввечері, і там теж за звичкою чекають люди. Маємо кілька осіб, що повернулися з інших держав, для них тут створили умови для самоізоляції. У громаді люди свідомі — проявили пильність, бо навіть мали курйозний випадок з братами–близнюками, один із яких був за кордоном… А мій робочий ранок розпочинається о 7–й годині із телефонної розмови з представниками апарату сільської ради, котру донедавна очолювала.

— Як можна потрапити у вашу команду?

— Хто любить громаду, в кого моральні закони на першому місці, хто прагне допомогти, той у моїй команді. Нині люди самі телефонують і пропонують свою підтримку. Якщо ти на карантині і вдома, то ніби світ зупинився? Проте це не так! Є активні люди! Злагоджено працюємо з ківерцівським міським головою Володимиром Жгутовим і його першим заступником Ігорем Мисковцем. Менше очних зустрічей — більше в телефонному режимі, скайп–зустрічі з головами ОТГ. Фейсбук–спільнота на зв’язку, хоча нема часу для переглядів, щоб навіть подякувати за привітання. Є люди, які зацікавлені в розвитку громади, тож створюватимемо нові громадські організації… Будуть і прийомні дні в голови райдержадміністрації.

— І наостанок побажання ківерчанам у ці дні від «губернаторки району».

— Вочевидь, ще місяць–два тому радила б інше… А тепер кожного дуже прошу: будьте, мої дорогі і шановні люди, вдома! Менше контактуйте у цей час. Сприймайте це не як вирок, а як подарунок для свого духовного розвитку, як час для очищення планети від негативу. Любіть одне одного! Цінуйте життя і кожну мить у ньому!


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel