Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ой, і нелегка поштарська ноша у волинського листоноші...

Всі жінки-колеги відчувають підтримку єдиного чоловіка у відділенні – Миколи Скулінця.

Фото Людмили ВЛАСЮК.

Ой, і нелегка поштарська ноша у волинського листоноші...

Красномовніше за цю світлину годі знайти слів. Так працюють у Троянівському відділенні зв’язку на Маневиччині — не боячись труднощів, як цей листоноша. Поштарі дуже просили саме так назвати свого колегу за його добре серце і працелюбність. Дівчата, я обіцянку виконала!

Він нагадує мені доброго «почтальйона Пєчкіна» із мультфільму дитинства. І там є така фраза: «Я чому вредний був? Тому що у мене велосипеда не було. А тепер добрішати буду». Микола Скулінець й сам так віджартовується, бо сьогодні від негативних думок рятує лише гумор. Листоноша, а відомо, що заробітна плата у них незавидна, розвозить пошту на власному авто. Він і сам сміється: «Поки є зарплата, то машиною, потім мотоциклом, а гроші кінчаються – то велосипедом. Отак і живемо».

Поки є зарплата, то машиною, потім мотоциклом, а гроші кінчаються — то велосипедом.

А якщо серйозно, то Микола Скулінець справді заслуговує уваги — він єдиний чоловік–листоноша у своєму колективі. На пошті з’явився зовсім недавно, років п’ять тому, але його чоловіча підтримка тут вельми відчутна. Кажуть, що є кому і лампочку вкрутити, і дров принести. Сам із Бережниці, там і розносить кореспонденцію. І найголовніше — він батько 11 дітей, привітний у спілкуванні, відразу йде на контакт. Каже: «Ви запитуйте, а я  відповідатиму». Дивлячись, як цей чоловік тягне величезний мішок із посилками на другий поверх у відділення поштового зв’язку, подумала: «Ой, нелегка ваша поштарська ноша, пане Миколо!».

Людмила ВЛАСЮК.

 

Увага: пандемія соціальної безвідповідальності!

У Луцьку майже вдвічі зросла ціна на часник (природний антибіотик) та лимони

Менш помітно повзуть вгору ціни на гречку, цибулю й інші продукти, бо їх підвищили постачальники! Так пояснюють деякі торгові мережі «зліт» розцінок на продукти. Моралізаторство відмінимо, бо дієвішою є мова штрафів.

Моралізаторство відмінимо, бо дієвішою є мова штрафів.

У Шанхаї, наприклад, місцеві антимонопольники покарали бізнесмена на 290 тисяч доларів за підвищення цін на овочі (ціна зросла майже в 7 разів). І в нас активна позиція Антимонопольного комітету могла би бути кращою за будь–які лекції про підвищення соціальної відповідальності бізнесу у цей складний для світу час.

 

Віруси минають, а гроші залишаються

Тост-пісня

Вірус і його наука —

То є справді класна штука!

Хай той вірус процвітає,

Він нам грошей назбирає!

А як хоче жити хлоп,

Очі вилізуть на лоб.

Далі їжу він купує,

Хоч копієчку рахує.

Бо сидить він без роботи,

Доти, доти, доти, доти.

Доки здохне вірус той,

Але він ще йой–йой–йой.

Хай живе і процвітає,

Він нам грошей назбирає!

 

Попостимо по-нардепівськи?

Як з’ясувалося, навіть у Верховній Раді багато хто дотримується посту, тож у парламентській їдальні подбали про відповідне меню (звісно, ще до карантину). Ціни і фотографії страв днями опублікували «Українські новини». Окрім того, видання поділилося рецептом смачних і корисних морквяних котлет із меню українських депутатів. Ця дієтична страва вітамінна, апетитна, та й готується просто. Здається, приблизно такі котлети робили наші мами у 1990–х. Згадаємо?

 

 Інгредієнти: 5–7 середніх морквин, 100 г манної крупи, 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю.

Приготування. Моркву вимити, скласти в каструлю, залити водою так, щоб рідина повністю покривала овочі, і варити на середньому вогні приблизно 25–30 хвилин. Охолоджену моркву почистити і натерти на дрібній тертці. Додати цукор, сіль і перець, а також половину норми манної крупи, перемішати до однорідності. Сформувати з цього фаршу невеликі котлети, обкачати в манній крупі, що залишилася, і смажити на середньому вогні в добре розігрітій олії по 2–3 хвилини з кожного боку до утворення золотистої скоринки. Потім зменшити вогонь, сковороду накрити кришкою і на маленькому вогні готувати котлети ще 10 хвилин.

А в багатьох родинах уже повним ходом готуються до найвеличнішого свята — Воскресіння Христового. І хоч цьогоріч його зустрічатимемо із тривогою, та без великодньої випічки ніяк не обійтися. Тож господині знайдуть у традиційній рубриці «Пальчики оближеш» сьогоднішнього випуску «Цікавої газети на вихідні» аж ДВІ СТОРІНКИ рецептів пасок і помадок до них. А в наступному номері – за 16 квітня – оригінальні і класичні страви до святкового столу. Не пропустіть!​

 

Жебраки пандемії не бояться

Цього безногого чоловіка, який просить милостиню не один рік, можна найчастіше побачити в центрі Нововолинська, навпроти магазину «Вопак»

Сидить собі тихо та сумирно в інвалідному візку. Має свій контингент співрозмовників, які щодня підходять до сердеги, принесуть якусь булочку й ведуть із ним голосні серйозні розмови так, ніби це відбувається не на вулиці, а у якихось просторих кабінетах чи овальних залах.

Для нещасного нема погодних перешкод у вигляді дощу, снігу чи негоди. Не став пересторогою і коронавірусний карантин, який передбачає обмеження спілкування та перебування у помешканні (як дізналася, якесь у нього є). А одного дня, повертаючись з магазину, почула, як один із його «друзів» напівжартома запитав, чи не боїться той «зарази». У відповідь інвалід скрушно похитав головою: «Погано, що людей на вулицях мало. Мені б хоч на сигарети й на їдло нашкребти…» Що тут скажеш? У кожного своя мрія…

Роксолана ВИШНЕВИЧ.

 

Календар:

10 квітня

Сонце (схід — 6.31, захід — 20.08, тривалість дня — 13.37).

Місяць у Скорпіоні, Стрільці. 17 день Місяця.

Іменинники: Марія, Іларіон, Степан, Ілля.

11 квітня

Сонце (схід — 6.29, захід — 20.09, тривалість дня — 13.40).

Місяць у Стрільці. 18 день Місяця.

Іменинники: Марко, Кирило, Остап, Іван.

12 квітня

Сонце (схід — 6.27, захід — 20.11, тривалість дня — 13.44).

Місяць у Стрільці. 19 день Місяця.

Іменинники: Іван, Пантелеймон, Захар.

13 квітня

Сонце (схід — 6.24, захід — 20.13, тривалість дня — 13.49).

Місяць у Стрільці, Козерозі. 20 день Місяця.

Іменинники: Веніамін, Інокентій, Ганна, Яків.

14 квітня

Сонце (схід — 6.22, захід — 20.14, тривалість дня — 13.52).

Місяць у Козерозі. 21 день Місяця.

Іменинники: Марія, Марко, Макар, Юхим.

15 квітня

Сонце (схід — 6.20, захід — 20.16, тривалість дня — 13.56).

Місяць у Козерозі, Водолії. 22 день Місяця.

Іменинники: Григорій, Юхим, Сава, Микита.

16 квітня

Сонце (схід — 6.18, захід — 20.18, тривалість дня — 14.00).

Місяць у Водолії. 23 день Місяця.

Іменинники: Феодосія, Микита, Іван, Йосип.

 

«День першого цвітіння абрикос приходить янгол з квіткою розквітлою»

Про чарівний період у природі, коли «радість п’єш до дна», пише поетка Богдана Матіяш

За прогнозами чергового синоптика Волинського обласного гідрометцентру Надії Голі, 10 квітня — мінлива хмарність, вночі невеликий дощ. Вітер північно–західний, 7–12 метрів за секунду, вночі пориви — 15 — 20 метрів. Температура повітря по області вночі від 1 до 5 градусів тепла, вдень — ​8–13 вище нуля.

11-го — мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно–західний, 7–12 метрів за секунду. Вночі сильні заморозки — від 0 до мінус 5 градусів, вдень — плюс 9–14.

12 квітня — мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер південно–східний, 5–10 метрів за секунду. Температура повітря вночі від 0 до 5 градусів морозу, вдень — ​10–15 вище нуля. 

13-го — мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер південно–західний, 7–12 метрів за секунду, місцями пориви — 15 — 20 метрів. Температура повітря по області вночі від 1 до 6 градусів тепла, вдень — ​14–19 вище нуля.

За багаторічними спостереженнями, найтепліше 10 квітня було 1967 року — плюс 26, найхолодніше — ​2012-го — мінус 4 градуси.

За багаторічними спостереженнями, найтепліше 10 квітня було 1967 року — плюс 26, найхолодніше — ​2012-го — мінус 4 градуси.

У Рівному 10 – 11 квітня мінлива хмарність. Температура повітря від 1 градуса вночі до 13 вище нуля вдень. 12–13-го — ясна погода, без опадів. Температура повітря вночі — ​1 градус вище нуля, вдень — плюс 18.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel