Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Волинські лікарі отримають 700 захисних костюмів від Порошенка

Петро Порошенко: «Найважливіше – захистити медиків, які перебувають на передовій у боротьбі з епідемією».

Фото evrosolidarity.org.

Волинські лікарі отримають 700 захисних костюмів від Порошенка

Це вкрай важлива допомога, адже кожен сьомий хворий на COVID-19 в Україні — медпрацівник. Усього 20 тисяч захисних костюмів для «людей у білих халатах» від Порошенка вже доставлені з Китаю, розподілені та відправлені у лікарні різних регіонів країни

За офіційними даними, які оприлюднив очільник МОЗ України, з початку епідемії понад 300 медпрацівників захворіли на коронавірус.

Лідер «Європейської солідарності», п’ятий Президент Петро Порошенко закликав владу запровадити страхування медиків на випадок їхнього ураження COVID-19. На переконання Порошенка, розмір страхової виплати має прирівнюватись до виплат військовим на передовій.

Фонд Порошенка та компанія «РОШЕН» передали у лікарні Києва 8150 костюмів, ще 2300 надані медзакладам Київської області. У Чернівецьку область направлені 3000 костюмів. У Вінницьку — 2200, на Чернігівщину — 1650 штук.

Допомога пішла в усі регіони. На Волинь відправлено 700 костюмів, у Рівненську область — 300.

«Лікарі мають одержати необхідні засоби захисту. Компанія «РОШЕН» уклала додаткову угоду, була здійснена на цьому тижні проплата, і загальна кількість захисних костюмів, якими будуть забезпечені українські медики, перевищує 130 тисяч штук. Це дасть можливість на перший період мати надійний захист: бахіли, маски, захисні костюми, що збережуть здоров’я лікарів», — повідомив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко.

12 квітня на Волинь прибув черговий вантаж із продуктовими наборами від Порошенка для потребуючих.

Наступні партії захисних костюмів будуть доставлені в Україну протягом квітня. Також коштом Фонду Порошенка відновлюються апарати штучної вентиляції легень в різних медичних закладах по всій країні, оскільки купівля нового обладнання вкрай ускладнена через величезний попит на світовому ринку. Фонд придбав комплекти реанімаційного устаткування для лікарень у Тернопільській області, Львові, Дніпрі, Вінниці та Одесі — це монітори пацієнта, пульсоксиметри, шприцеві насоси, хірургічні відсмоктувачі, ларингоскопи, а також спеціальні окуляри, маски, рукавички та інше необхідне спорядження.

Тим часом

У Фонді Порошенка допомагають не тільки медикам, а й найменш захищеним верствам населення. Зокрема, 12 квітня на Волинь прибув черговий вантаж із продуктовими наборами від Порошенка для потребуючих. Напередодні Великодніх свят люди, які опинилися у скрутному становищі, відчують підтримку та одержать пакунки із продуктами першої необхідності.

Нагадаємо, що для тих, хто потребує допомоги або сам бажає допомогти комусь, діє онлайн–платформа v2020.org.ua. Найближчим часом продуктові набори надійдуть до адресатів у різних куточках волинського регіону. Команда волонтерів «Європейської солідарності» на чолі з головою Волинського обласного осередку партії Іваном Миркою оперативно прийняла пакунки і займається їхньою відправкою у райони області.

Дарія КЛИЧ.

Telegram Channel