Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«У нас знову садитимуть за правду про злочини комуністів?»

Володимир В’ятрович — черговий депутат із фракції «Європейська солідарність», якого переслідує режим Зеленського за державницьку позицію.

Фото 112.ua.

«У нас знову садитимуть за правду про злочини комуністів?»

Народний депутат із фракції «Європейська солідарність» Володимир В’ятрович (на фото) на своїй сторінці у мережі Facebook прокоментував свійк виклик на допит у ДБР як свідка у справі про проведення… форуму пам’яті жертв Голодомору

«Імперія завдає удар у відповідь. Мене викликають на допит у ДБР. У якості свідка по справі, ініційованій Бужанським, — за проведення міжнародного форуму, присвяченого 85–м роковинам пам’яті жертв Голодомору. У нас знову садитимуть за правду про злочини комуністів?» — пише Володимир В’ятрович.

У коментарі телеканалу «Прямий» нардеп наголосив, що вбачає в цьому виключно політичні переслідування та реалізацію російського сценарію.

Особливої брутальності цьому надає те, що приводом для переслідування мене обрано, власне, захід, який присвячений поширенню правди про Голодомор.

«У 2018-му до 85-х роковин Голодомору нами було організовано великий міжнародний захід за участю дослідників з цілого світу і українських науковців. Ми два дні працювали, і я вважаю, що це був один із найважливіших заходів у контексті обговорення теми Голодомору. Але кілька місяців тому дізнався, що мій колега Макс Бужанський подав заяву у ДБР щодо нібито неправомірних витрат на організацію цього форуму», — повідомив пан В’ятрович.

«Я в цьому вбачаю виключно політичні переслідування, продовження, на жаль, тих політичних переслідувань щодо нашої політичної сили, які тривають уже кілька місяців. Які зачепили і Президента Порошенка, і мою колегу Софію Федину, а буквально вчора і Тетяну Чорновол. Особливої брутальності цьому надає те, що приводом для переслідування мене обрано, власне, захід, який присвячений поширенню правди про Голодомор. Від цього всього, вибачте, тхне якимось совком і бажанням, крім усього іншого, ще й залякати тих людей, які готові говорити правду про Голодомор, і знову таки в цьому вбачаю величезну користь Росії», — переконаний В’ятрович.

Петро МАКАРУК.

Telegram Channel