Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Паперові рушники — на кухні помічники

Волинь-нова

Паперові рушники — на кухні помічники

Цей чудовий винахід можна використати не тільки за прямим призначенням. Звісно, маючи такий рулон на кухні, легко підтримувати порядок і при цьому не потрібно постійно прати. Але часто господині знаходять йому й незвичне застосування

Олія не стікатиме по пляшці та не забруднить стіл, якщо обгорнути ємність складеним у кілька шарів паперовим рушничком і закріпити його гумкою. До того ж жирну пляшку складно втримати в руках, а такі забруднення непросто відтерти від поверхонь.

Перш ніж подавати на стіл, викладайте на паперові рушники страви, що готувалися у великій кількості жиру (картоплю–фрі, пончики, деруни тощо), щоб позбавити їх надміру олії чи смальцю. Вони матимуть хрумку скоринку і не будуть просочені жиром.

Професійні кулінари листя й овочі для салату закладають у спеціальні сушки, щоб вода після миття не потрапляла у страву. Однак такий кухонний прилад не кожна господиня може собі дозволити. Просушити листя і овочі зовсім не складно: візьміть друшляк, покладіть туди паперовий рушник, викладіть овочі. Згодом переверніть і струсіть їх.

У більшості рецептів приготування стейків їх радять просушити перш ніж покласти на сковорідку, щоб вийшла хрустка смажена скоринка. Паперовий рушник — ідеальний засіб, що допоможе забрати зайву вологу.

Щоб зберегти свіжим листя салату, загорніть його в сухий паперовий рушник і покладіть у пакет. Він поглине зайву вологу, яка спричиняє швидке псування. Трави (м’яту, кріп, чебрець), навпаки, загорніть у вологий паперовий рушник і тримайте в холодильнику — так ви продовжите термін придатності зелені на кілька днів.

Немає фільтра? Є рушник! Він допоможе відфільтрувати каву чи трав'яний настій. Усе зайве залишиться на папері й не потрапить у напій.

А щоб витрачати менше паперу, коли ви просто витираєте руки, спочатку добре струсіть краплі, а потім витріть складеним учетверо рушником — так він стане щільнішим і краще вбиратиме воду.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel