Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Трамп називав українців «жахливими людьми»,  а тепер просить у них допомоги

Україна надає планеті крила!

Фото rubryka.com.

Трамп називав українців «жахливими людьми», а тепер просить у них допомоги

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

Українські літаки-гіганти допомагають рятували планету від коронавірусу

Найбільший у світі транспортний літак «Мрія» та чималенького розміру «Руслан» здійснять 11 рейсів з Азії до США, щоб доставити засоби індивідуального захисту для боротьби з пандемією

Про це пише американська преса. У зв’язку з цим тамтешнє видання «BuzzFeed News» скористалось нагодою дорікнути своєму президенту Дональду Трампу. Йому нагадали, як рік тому він називав Україну державою із «безліччю жахливих людей», а тепер ця країна робить неоціненну послугу Сполученим Штатам, доставляючи вкрай важливий вантаж. Якщо у березні світові ЗМІ розповідали про українців, які жбурляють каміння в «карантинні» автобуси, то тепер — про наші унікальні літаки, які крутяться навколо планети, розвозячи цінний вантаж.

Тим часом Італія попросила українських лікарів, які поїхали до цієї країни допомагати долати епідемію, залишитися ще на тиждень. Наші погодились. Відтак на дверях українського посольства у Римі хтось повісив великий напис з одним словом — «Дякуємо». А влада провінції Ломбардія записала спеціальний подячний відеоролик.

І на завершення. Заступниця головного лікаря Івано–Франківської обласної клінічної лікарні Любов Андрусишин розповіла, що її медзаклад першим в Україні зіткнувся із великим напливом хворих на нову заразу. Медики не витримували, були налякані і «на межі», дехто звільнився. Але наснаги працювати далі надала величезна допомога простих українців. До лікарні привозили хто що міг — від масок до кавових апаратів, інколи залишаючи речі просто біля стін приміщення…

Ось якими «жахливими» бувають українці.

 

На Рівненщині 13-річна дівчинка… народила хлопчика

Мама з немовлям почуваються добре

За словами керівниці Рівненського обласного перинатального центру Вікторії Єнікеєвої, неповнолітня породілля — зі Здолбунівського району, 2006 року народження. «Хлопчик народився з вагою 3 200 г, зріст — 50 см. Пологи фізіологічні, все пройшло добре. Наразі у мами з немовлям усе в нормі», — додала Вікторія Єнікеєва.

Інших деталей не повідомляється. Та головне, що всі здорові.

 

Дехто зі священників на Великдень став «біотерористом»

Під час святкування Пасхи зафіксовано 19 порушень карантину по Україні, в п’ятьох випадках правоохоронці відкрили 5 кримінальних справ — чотири на Донеччині та одну на Тернопільщині

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Юрій Тандіт. За його словами, усі 5 кримінальних справ пов’язані з порушеннями у храмах Російської православної церкви (УПЦ МП). Найбільш грубі з них були у Почаївській лаврі, де помер чернець від коронавірусу, та у Святогірській лаврі на Донеччині. Водночас Тандіт наголосив, що насамперед йдеться про рішення настоятелів конкретних храмів, які на власний розсуд допустили велике скупчення у них людей. Назагал Московський патріархат, за його словаами, «дослухався рекомендацій Кабміну». Пан Тандіт зауважив, що відомство також вдячне Православній церкві України, Греко–католицькій церкві, римо–католикам та протестантам за дотримання карантину.

До речі, політолог Олексій Голобуцький вважає, що священники, які свідомо не обмежують зібрання людей у храмах, є «біотерористами», бо масово поширюють заразу.

 

Принцеса Швеції пішла працювати прибиральницею, щоб допомогти у боротьбі з пандемією

Молодчина!

 Перед цим принцеса Софія (на фото) пройшла прискорені триденні курси в коледжі при цій лікарні, на яких готують допоміжний медперсонал

Курси організували, аби розвантажити лікарів та медперсонал під час пандемії. Щотижня їх закінчують близько 80 осіб. Принцеса не працюватиме безпосередньо з пацієнтами, вона буде допомагати лікарям і медсестрам у підготовці їжі для пацієнтів, дезінфекції інструментів та у прибиранні.

35–річна принцеса Софія — дружина принца Карла Філіпа, єдиного сина чинного короля Карла XVI Густава. Її знають також як модель і учасницю реаліті–шоу. А тепер ще й як прибиральницю і просто совісну та відповідальну людину.

І, до речі, робота ця волонтерська, тобто безкоштовна.

 

Ще тільки землетрусу нам не вистачало!

На Закарпатті зафіксували два підземні поштовхи

Це сталось на Великдень, 19 квітня. Було два поштовхи. Причому перший виявився доволі відчутним — магнітудою 3,1 бала за шкалою Ріхтера. Другий поштовх був слабшим — 1,5 бала. Епіцентр землетрусу знаходився на території України, неподалік від Ужгорода на глибині 5 кілометрів.

Ніякої шкоди стихія не завдала, якщо не вважати такою вазу, що впала зі стола. «Нас трохи потрусило, кілька секунд все це тривало. Всі спали, я встала і раптом дивлюся — у дзеркалі моє відображення почало злегка плавати, а під ногами підлога трохи стала труситися. Спершу подумала, голова закрутилася. Потім зрозуміла, що, видно, десь землетрус», — розповіла Галина з Виноградова.

Поштовх у 3,1 бала за шкалою Ріхтера дорівнює землетрусу в 2 − 3 бали за шкалою Меркаллі, за якою оцінюється рівень руйнувань. У районі Закарпаття найпотужніший землетрус може дорівнювати 7 балам з 12 за шкалою Меркаллі. Немало!


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel