Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Як облаштувати дитячу кімнату

Подбайте про комфорт вашої малечі.

Фото Pixabay.

Як облаштувати дитячу кімнату

Зробити красивим і комфортним помешкання для сина чи доньки — завдання доволі копітке і складне. Адже дитина росте, її смаки й потреби змінюються, а отже, й простір, де вона проводить чимало часу, має відповідати її потребам і смакам. Аби в недалекому майбутньому не довелося повністю переробляти дитячу, варто відразу чітко розмежувати зони приміщення, продумано добирати меблі й кольори

Враховуйте, що стіни, звичайно ж, мають бути яскравими, але в жодному разі не кричущими. Доречно скористатися окремими кольорами для зонування кімнати. Наприклад, для куточка активних ігор малюка чудово підійдуть відтінки червоного і жовтого, а для зони відпочинку — зелений і кавовий, які прекрасно розслабляють і заспокоюють. Щоб облаштувати місце для навчання, оберіть біле або синє забарвлення, оскільки саме їм властиво психологічно налаштовувати на серйозну роботу.

Психологи радять при облаштуванні дитячої кімнати не захаращувати простір, вона повинна бути функціональною і зручною.

Крім того, фахівці сходяться на думці, що колірну гаму необхідно підбирати з урахуванням смаків та уподобань дитини, а також її віку. Скажімо, для дошкільнят ідеальними вважаються теплі барви, для молодших школярів можна поєднувати теплі відтінки з холодними, але не більше двох кольорів. Для підлітків рекомендуються спокійні, холодні тони, при цьому розбавлені яскравими елементами.

Психологи радять при облаштуванні дитячої кімнати не захаращувати простір, вона повинна бути функціональною і зручною. При виборі меблів надавайте перевагу тим, які зможуть «рости» разом із малюком, — тобто оснащені додатковими секціями для подальшого нарощування. Якщо приміщення під дитячу невелике, у пригоді стануть меблі–трансформери. Наприклад, ліжко–трансформер не тільки займе небагато місця в складеному вигляді, а й послужить для зберігання речей або іграшок. Звільнити більше простору в кімнаті допоможуть пенали та панно–кишені, які можна повісити на стіни і двері. Вони стануть і стильними деталями інтер’єру, прикрашаючи помешкання, і виконуватимуть роль скриньок та поличок.

Telegram Channel