Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Килим можна почистити і без порохотяга

Фото korysni-porady.info.

Килим можна почистити і без порохотяга

Звичайно, прибирати з ним швидше і зручніше. Але іноді доводиться обходитися і без пилососа

Полегшить роботу кондиціонер для білизни. Прибрати шерсть тварини, волосся і сміття легше, якщо розчинити у склянці води пів склянки кондиціонера для білизни. За допомогою пульверизатора розбризкайте суміш по килиму. Це зробить ворс гладеньким, шерсть за нього не чіплятиметься, і ви легко приберете її щіткою для одягу. Він ще й надасть легкого аромату.

Швидко позбутися свіжих плям допоможуть шампунь і господарське мило. Важливо не забувати, що для чищення слід застосовувати лише піну, а не рідину, щоб не намочити основу килима, яка може довго сохнути і набути неприємного запаху. Якщо ж вона все ж намокла, постеліть під низ і зверху папір — він вбере вологу.

Зібрати шерсть та нитки можна широкою липкою стрічкою. Обгорніть нею руку (липкою стороною назовні) і притискайте до килима.

Липке прибирання. Зібрати шерсть та нитки можна широкою липкою стрічкою. Обгорніть нею руку (липкою стороною назовні) і притискайте до килима. Міняйте стрічку щоразу, як забрудниться. З її допомогою також можна швидко і легко почистити оббив­ку м’яких меблів.

До речі. Щоб не спотикатися об кут килима, який загинається догори, візьміть два шматки тонкої клейонки, підстеліть один з них під кут, накрийте ледь вологою ганчіркою. Зверху покладіть інший шматок і притисніть чимось важким. Через два дні проблемні місця розгладяться. Щоб у подальшому кутик не загинався, з виворітного боку до нього можна приклеїти (підшити, якщо це тонка доріжка) цупкий картон.

Telegram Channel