Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Чистота в будинку — без зайвих зусиль

«І я допомагаю прибирати мамі!»

Фото kvartblog.ru.

Чистота в будинку — без зайвих зусиль

Нині, коли діти та більшість дорослих вдома, підтримувати лад в оселі важко. Однак є час заглянути у кожну шпарину, а потім… просто дотримуйтеся цих нехитрих правил

Витрачати на прибирання 15 хвилин щодня. Якщо виділити цей час на те, щоб підмести в квартирі, витерти пил або розібрати безлад на столі, підтримувати чистоту стане набагато простіше. Не потрібен буде цілий день, аби позбутися сміття, яке накопичилося за тиждень.

Застеляти ліжко щоранку. Начебто це аксіома. Однак в умовах карантину багато людей не дотримуються цього, бо ж ніхто не прийде. Навіть якщо ви ходите на роботу, спізнюючись, про це елементарне правило легко забути. Можливо, вас мотивуватиме думка, що, витративши зайву хвилину, ви повернетеся в чисту квартиру. До того ж карантин колись закінчиться, тож якщо спонтанно запросите в гості знайомих, не доведеться турбуватися через безлад.

Розподіляти домашні обов'язки. Логічно, що одній людині складніше справлятися з усіма хатніми справами, ніж усій сім'ї. Розподіляючи обов'язки, можна виходити з того, що кому краще вдається. Наприклад, дружина може готувати і прати, а чоловік — прибирати і ходити по покупки. Доручати певні завдання варто і дітям, враховуючи при цьому їхній вік. Наприклад, полити квіти, помити посуд.

Розподіляючи обов'язки, можна виходити з того, що кому краще вдається. Наприклад, дружина може готувати і прати, а чоловік — прибирати і ходити по покупки. 

Розбирати шафу кожен сезон. Переглядати гардероб час від часу корисно, це допомагає позбавитися від непотрібного одягу і звільнити місце для нового. Та і заглядати в шафу, де все лежить акуратно, набагато приємніше, ніж ритися в купі речей і намагатися знайти потрібну.

Заздалегідь визначитися, в чому підете на роботу (бо ж не завжди сидітимемо вдома). Як правило, із ситуацією «немає що одягнути» стикаються ті, хто не продумує її завчасно. Доводиться ритися в шафі, поспішно приміряти речі (які потім залишаються розкиданими на ліжку). Тому варто хоч би ввечері прикинути, що одягнете (бажано на декілька днів).

Планувати. Заздалегідь складайте список продуктів, щоб не накупити в магазині зайвого — так у вас в холодильнику не опиниться запліснявілий шматок сиру чи помідор, що зігнив. Варто подумати і про те, коли проводити прання або генеральне прибирання. Краще відвести для цих справ конкретний день і навіть час, а в інші спокійно відпочивати.

Не відкладайте наведенння порядку. Чим довше ви зволікаєте, тим товстіший шар пилу і тим більше брудних тарілок.

Думати позитивно. Так, прибирання не дуже захопливе заняття, але і в ньому можна знайти плюси. Перебувати в чистому будинку приємно, вам не треба витрачати багато часу, щоб знайти потрібну річ, тому що все лежить на своїх місцях. До того ж це хороше фізичне навантаження, а додаткова активність, особливо якщо ви зараз постійно вдома, не завадить.

Джерело: publish.com.ua.

Telegram Channel