Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Науково доведено: на наш успіх суттєво впливає людина, з якою ми одружуємося

Ті подружжя, які зважилися ризикувати, зміцнили свої стосунки, стали щасливішими.

Фото ukr.media.

Науково доведено: на наш успіх суттєво впливає людина, з якою ми одружуємося

Виявляється, якщо людина має надійний тил, то незалежно від того, чоловік це чи жінка, вона сміливіше береться за виконання нових та важливих завдань

Учені переконують, що досягнення особи та її погляди на життя значною мірою визначаються людьми, якими вона себе оточує. А особливо тими, з ким створює сім’ю.

Так, за даними дослідників університету Карнегі Меллон, дружина і чоловік дуже впливають на прийняття рішень і допомагають або, навпаки, шкодять успіху одне одного.

Чоловік чи дружина, які відчувають надійну опору та підтримку, здатні на ризик та сміливі кроки. Учені досліджували такий результат у житті 163 подружніх пар. Їм запропонували виконати легке завдання або ж позмагатися за складніше й одержати заохочувальний приз.

Чоловік чи дружина, які відчувають надійну опору та підтримку, здатні на ризик та сміливі кроки. 

Усі розмови чоловіків і жінок записувалися, що й дало можливість підбити підсумки: за підтримки учасники експерименту бралися за складніші завдання, без неї – обирали легші.

Дослід продовжила розмова з парами через деякий час після експерименту: ті подружжя, які зважилися ризикувати, зміцнили свої стосунки, стали щасливішими й більш успішними, аніж ті, котрі відмовилися від конкуренції.

За словами Брук Фінні, автора проєкту й професора психології, та підтримка, яку люди відчувають під час прийняття відповідальних рішень, визначальна і для них самих, і для людей, які її надають.

Чимало знаменитостей також можуть слугувати підтвердженням результатів експерименту. Приміром, Beyonce і Jay-Z, Марк Цукерберг і Прісцила Чан, Мішель і Барак Обами – вони такі різні між собою, та всі зізнаються: успіху досягли лише завдяки своїй половинці.

Оточуйте себе тими людьми, які вас мотивують, надихають, роблять кращими й успішними. І будьте щасливі.

Джерело: tutkatamka.com.ua.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel