Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Як отримати шанс на успіх  у майбутньому?

«Чекаємо на вас, майбутні ліцеїсти! Бажаємо всім успіху!»

Фото з архіву Інни ХІЛЬКОВЕЦЬ.

Як отримати шанс на успіх у майбутньому?

Нещодавно після перемоги в конкурсі Нововолинський науковий ліцей-інтернат Волинської обласної ради очолила Інна Хільковець (на фото). Які напрями діяльності колективу є для нового директора пріоритетними, як впроваджують концепцію «Нової української школи», чим може привабити цей навчальний заклад волинських школярів — про це ми дізналися з перших уст

— Інно Петрівно, чи вагалися ви, перш ніж зважитися на такий відповідальний крок — поборотися за місце керівника?

— Починаючи з 2007-го, в Іваничівському ліцеї №1 пройшов період становлення мене як вчителя іноземних мов. Я готувала до олімпіад обдаровану молодь. І майже щорічно мої вихованці ставали призерами обласного етапу Всеукраїнської олімпіади з німецької мови. У 2018-му взяла участь у конкурсі «Вчитель року» і виборола 2–ге місце. Це стало поштовхом для самовдосконалення і пошуку чогось нового. Згодом побачила інформацію про те, що обласна рада оголосила конкурс на заміщення вакантної посади директора Нововолинського наукового ліцею–інтернату. Вирішила спробувати свої сили.

— Знаю, що, повернувшись в Україну після навчання у Німеччині, ви активно займалися громадською діяльністю на попередньому місці роботи. Чи продовжите працювати в цьому напрямі?

— Після багатолітньої волонтерської діяльності у громадському об’єднанні «Vergiss mein nicht» з моєї ініціативи та активної підтримки німецьких друзів у 2017 році вдалося підписати договір про співпрацю між Іваничівською селищною радою та містом Ерцгаузен. Відбулося чимало зустрічей, реалізували кілька проєктів: це участь школярів в інтернаціональному зльоті молоді в Ерцгаузені, візит іваничівських освітян до однієї з найсучасніших шкіл Німеччини Hessenwaldschule. Намагатимуся отриманий європейський досвід використати на новій посаді.

Статус наукового забезпечує безкоштовне проживання та харчування ліцеїстів. 

— За якими ключовими напрямами колектив працюватиме надалі?

— Запровадження STEM–освіти вважаю одним із головних завдань. Саме встановлення STEM–лабораторії в ліцеї буде імпульсом для подальшого розвитку. Також важливим є максимальне поєднання вивчення природничо–математичних дисциплін та іноземних мов. Пишаємося, що нашим дітям передають знання заслужені вчителі України, кандидати наук Ольга Березан, Світлана Літковець, Микола Нагірний, Наталія Кравчук та інші.

Співпрацюємо з МАН. Усі учні ліцею — члени наукового товариства «Імпульс». Особливою популярністю серед ліцеїстів користується гурток робототехніки (керівник Лілія Шустік). Майже 80 відсотків випускників стають студентами державної форми навчання.

— Інно Петрівно, які ще є переваги для навчання у вашому закладі?

— Статус наукового забезпечує безкоштовне проживання та харчування ліцеїстів. Наші пріоритети — гарантувати безпеку перебування дітей у закладі, контроль харчування, санітарних умов, тобто всього, що впливає на їхнє самопочуття. Вихованці під цілодобовою опікою. До послуг учнів — спортивні секції, драматичний, вокальний, хореографічний гуртки, ізостудія. Велика увага приділяється патріотичному вихованню.

Якщо в дитини хороші знання, вона має всі шанси стати нашим учнем. Запрошуємо переможців не лише 3–го, а й 2–го етапу предметних олімпіад, а також усіх, хто прагне здобути ґрунтовну освіту. Навіть якщо в силу певних обставин школяр мав не найвищі оцінки, а від природи — обдарований і працьовитий, переконана, що здорова конкуренція, стимули і мотивація до навчання у нашому закладі допоможуть отримувати гарні результати.

— Чи практикуєте договірну форму співпраці з вишами?

— Підписані угоди з багатьма вищими навчальними закладами Луцька, Львова, Києва та Республіки Польща. Результативною є щорічна олімпіада з фізики, яку проводить на нашій базі Київський національний університет імені Тараса Шевченка, до якої запрошуємо учнів шкіл міста.

У нашому ліцеї діти навчаються за такими напрямами: фізико–математичним, хіміко–біологічним, філологічним (українська та іноземні мови).

І наостанок. Цьогоріч ми змінили систему подачі документів — тепер з’явилася онлайн–форма. Заяву можна подати через інтернет до 18 червня. Далі — конкурсні випробування з профільних предметів. Чекаємо на вас, майбутні ліцеїсти! Бажаємо всім успіху!

Всю інформацію щодо вступу можна отримати на нашому сайті http://www.novovolynsk lyceum.edukit.volyn.ua або з’ясувати за телефонами: 0982667914; 0979923863.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel