Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Львові – перша пересадка серця,  а для волинянина Олега Самчука – третя

У місті Лева амбітний головний лікар не зраджує своїй мрії.

Фото censor.net.

У Львові – перша пересадка серця, а для волинянина Олега Самчука – третя

Торік керівник Ковельського МТМО здивував Україну успішними трансплантаціями органів у районній лікарні. А в лютому цього року молодого волинянина запросили очолити найбільший медичний заклад Західної України. І у Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги він «узявся за своє»…

Справне нове серце нещодавно отримав у місті Лева 57–літній житель Коростеня, який колись переніс інфаркт. Його «двигун» вийшов із ладу і вже не міг качати кров. Донором став на рік старший львів’янин, котрий отримав несумісні з життям травми, впавши з висоти. Його мама і сестра дали згоду на забір органів і їх пересадку.

Трансплантація тривала близько семи годин, вона пройшла успішно. Чоловік, опритомнівши, поділився із журналістами мрією: після одужання хоче піднятися на Говерлу.

Трансплантація тривала близько семи годин, вона пройшла успішно.

Паралельно була здійснена пересадка нирок двом пацієнтам, жителям Львівської і Тернопільської областей. Хворі кожні кілька днів повинні були проходити процедуру діалізу, а тепер зможуть повноцінно жити, і за це дякують спеціалістам і головному лікарю лікарні швидкої медичної допомоги.

Трансплантацію львівські лікарі провели спільно з командою кардіохірургів столичного Інституту серця на чолі з Борисом Тодуровим.
Трансплантацію львівські лікарі провели спільно з командою кардіохірургів столичного Інституту серця на чолі з Борисом Тодуровим.

 До речі, у Ковельському МТМО таких операцій уже провели 8. Ще двом приреченим хворим торік «поміняли» їхні зношені серця на здорові.

Олег Самчук вірить, що сформована ним команда спеціалістів продовжуватиме розпочату справу. На перших порах головний лікар–ентузіаст намагався працювати «на два фронти», у вихідні й свята приїжджав додому й поспішав до операційної. У березні в Ковелі провели унікальну родинну трансплантацію. Донорський орган хірурги вилучили лапароскопічно — через маленький розріз, аби мінімізувати шкоду для здоров’я донора. Це була мама, яка віддала нирку 38–річному синові, батькові трьох діток.

Реклама Google

А тепер ми, волиняни, радіємо успіхам фахівців Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, яких вони досягли під керівництвом нашого земляка.

Більш детально дізнатися, як проходила перша у місті Лева пересадка серця і нирок, ви зможете у сьогоднішньому номері іншого нашого видання — тижневику «Цікава газета на вихідні» – «Услід за Ковелем – ​і у Львові «поміняли» чоловікові серце​». Запитуйте в листонош або в точках продажу газет.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel