Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волиняни, маєте пай  у 4 гектари? Готуйтесь заплатити  за них 6 тисяч гривень!

Шановні «слуги», тим господарям, які трудяться на землі, треба ще доплачувати, а не дерти з них останнє!

Фото depo.ua.

Волиняни, маєте пай у 4 гектари? Готуйтесь заплатити за них 6 тисяч гривень!

Народні депутати від фракції «Слуга народу» підготували законопроєкт №3131, у якому пропонують запровадити для власників земельних паїв новий податок

Фермерів змусять із кожного гектара щороку платити до місцевих бюджетів близько півтори тисячі гривень, причому незалежно від доходу. Середній розмір паю в Україні становить 4 гектари. Тож його власнику доведеться викласти за рік 6 тисяч гривень. Тобто пенсіонеру, який отримує мінімальну пенсію, треба буде віддати майже 4 місячні пенсії на податок. Цим кроком держава явно підштовхує користувачів паїв швидко їх позбутись. Зрозуміло, що скуплять землю багаті «латифундисти».

Пенсіонеру, який отримує мінімальну пенсію, треба буде віддати майже 4 місячні пенсії на податок.

Новий податок, якщо Верховна Рада за нього проголосує, посилить фінансовий тиск і на дрібних та середніх фермерів, поставить їх у нерівні умови із великими земельними баронами.

Реклама Google

А коли зникне дрібне фермерство, то зникне й українське село, бо ті, хто володіє сільськогосподарськими холдингами, не живуть на землі, а лише експлуатують її. Якщо у цивілізованих країнах держава заохочує дрібних та середніх господарників залишатись працювати у селах, розвивати їх, то українська влада, схоже, взяла курс на знищення села. Допустити цього не можна.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel