Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Що робити, щоб очі не підводили  до старості. Наші консультації

Очі треба берегти змолоду.

Фото pixabay.

Що робити, щоб очі не підводили до старості. Наші консультації

Для цього дуже важливо правильно харчуватися. Саме з їжею в наш організм потрапляють вітаміни й мікроелементи, без яких не може бути нормального зору

Найважливіші для очей продукти — дари моря (риба, морська капуста, креветки тощо), а також чорниці, помідори, петрушка, зелень гірчиці, морква.

Для зміцнення судин, щоб запобігти крововиливам, потрібен вітамін С. Його багато в шипшині, цитрусових, цибулі. Енергію м’язам дає вітамін В1. Його ми отримуємо з пивними дріжджами, хлібними злаками, кукурудзою, медом, а особливо багато — з пророслою пшеницею. Вітамін В2 запобігає розвиткові запалення очей і пошкодженню дрібних судин. На нього багаті яблука, нешліфований рис, пивні дріжджі.

Включайте в раціон виноград, чорнослив, абрикоси, смородину, яєчні жовтки, тоді ваші очі сяятимуть здоров'ям. З мікроелементів найнеобхідніші залізо, калій. Їх достатньо є в яблуках, медові.

Найважливіші для очей продукти — дари моря (риба, морська капуста, креветки тощо), а також чорниці, помідори, петрушка, зелень гірчиці, морква.

Для доброго зору необхідне свіже повітря. Тому подбайте про вентиляцію приміщення. Особливо взимку, коли увімкнено опалення.

Коли дивитеся телевізор, сидіти слід на такій відстані від екрана, яка відповідає вашому типу зору, але не надто близько. По можливості розташовуйтесь прямо перед ним, а не збоку. Час від часу заплющуйте очі, давайте їм відпочити.

Також корисно робити спеціальні вправи для зміцнення зору.

Ігор ВИЖОВЕЦЬ.

Telegram Channel