Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Порошенка звинувачують навіть  у тому, що він продовжив  контрнаступ на Донбасі»

«Лише жорстка заява Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки про неприпустимість політичних репресій, а також активна позиція українців змусили їх відмовитися від запланованого арешту лідера «Європейської Солідарності».

Фото censor.net.ua.

«Порошенка звинувачують навіть у тому, що він продовжив контрнаступ на Донбасі»

Численні справи, які напло­дили проти п’ятого Президента України, не мають жодної правової логіки, бо їхня мета — політичні переслідування лідера опозиції. Про це в інтерв’ю Цензор. НЕТ заявив керівник штабу «Європейської Солідарності» Олександр Турчинов (на фото)

«Репресії не передбачають, що справи мають бути логічними. У тому ж і річ, що їхня абсурдність — ще один із доказів їх винятково замовної природи. Ви ж не думаєте, що слідчі і прокурори вирішили проявити себе на гумористичній ниві і з цією метою сфабрикували дурні і безглузді справи? Ні. Це пряме замовлення. Але у виконавців немає підстав для серйозних обвинувачень, та й з професіоналізмом реальні проблеми», — вважає Турчинов.

Реклама Google

«Понад 20 справ. Одна ганебніша за іншу. Причому Порошенка звинувачують у тому, що він виконував свої повноваження як Президент. А також у тому, що він продов­жив контрнаступ на Донбасі та дав команду на прохід з українського порту — Одеси — в інший — Маріуполь — українським військовим кораблям через Керченську протоку, яка також є українською тощо. І лише жорстка заява Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки про неприпустимість політичних репресій, а також активна позиція наших громадян змусили їх уже в суді відмовитися від запланованого арешту», — нагадав Олександр Турчинов.

Через тиждень після моєї заяви, що очолюю штаб «Європейської Солідарності», з Офісу Генпрокурора до Печерського суду прийшла пачка клопотань про виїмку документів, пов’язаних із моєю колишньою роботою. Як бачите, доволі оперативна реакція.

«Згадайте абсурдність обвинувачень проти Софії Федини, Марусі Звіробій, Тані Чорновол, Олександра Погребиського та інших патріотів. Я не вважаю, що це смішно. Що це невдалі жарти. Це демонстрація агресивності і водночас безсилля влади. Але цей конвеєр справ забирає багато часу, нервів і сил», — зазначає Турчинов.

Він нагадав, що відчув на собі подібні «принади» режиму. «За часів Кучми та Януковича проти мене було порушено з десяток кримінальних справ за організацію масових заворушень, за захоплення телецентру, опір силовикам тощо. Вони тричі вносили в парламент подання на мій арешт. Я це все проходив. Не думаю, що нинішня влада мене зможе в цьому плані чимось здивувати. Ухвалюючи рішення очолити штаб ЄС, я припускав, якою може бути їхня реакція. Через тиждень після моєї заяви з Офісу Генпрокурора до Печерського суду прийшла пачка клопотань про виїмку документів, пов’язаних із моєю колишньою роботою. Як бачите, доволі оперативна реакція», — зауважив Олександр Турчинов.

Дарія КЛИЧ.

Telegram Channel