Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Суд стягнув із всесвітньо відомого художника  Івана Марчука 5 мільйонів

А в Англії уродженця Великої Волині віднесли до сотні геніїв сучасності…

Фото amazingukraine.pro.

Суд стягнув із всесвітньо відомого художника Івана Марчука 5 мільйонів

Як тут не погодитись зі словами генія: «Україні музеї не потрібні»?! Наша країна з кожним днем опускається до рівня «Кварталу 95»…

Господарський суд Києва постановив стягнути понад п’ять мільйонів гривень із ТОВ «Виставковий центр-музей художника Івана Марчука» на користь Київської міської ради за несплату оренди земельної ділянки. Планувалось, що картини художника будуть виставлятись у новому багатофункціональному культурному центрі «Музей художника Івана Марчука», однак його будівництво з різних причин так і не ведеться.

Нагадаємо, що пан Марчук (на фото) — один із найзнаменитіших українських художників у світі. У Великобританії його віднесли до сотні геніїв сучасності (72 місце). Марчук — волинянин, народився у селі Москалівка Лановецького району Тернопільської області (Велика Волинь) у 1936 році.

Реклама Google

Що таке музей? Це ж обличчя держави. Всі ми їздимо по світу і куди ми ходимо? В музеї. А в Україні туди не ходять, може одну людину там зустрінете.

Восени 2019–го він сказав у інтерв’ю ВВС news Україна:

«Мені вже набридло виставлятись, Київ мені набрид, а я — Києву. Хоча люди все одно підходять на вулиці і запитують, де можна вас побачити? А я їм відповідаю: «Йдіть до нашої влади і питайте, коли буде музей?». У ньому будете мене дивитися, скільки хочете, навіть коли мене не стане… Я дуже хотів, щоб мій музей у Києві був, але вже не сподіваюсь. Україні музеї не потрібні. А що таке музей? Це ж обличчя держави. Всі ми їздимо по світу і куди ми ходимо? В музеї. А в Україні туди не ходять, може одну людину там зустрінете».

І скажіть, що геній не має рації?

Telegram Channel