Кислий сир можна «виправити». Прості секрети - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 28.27 € 33.41
Кислий сир можна «виправити». Прості секрети

Фото mirbeer.com.ua.

Кислий сир можна «виправити». Прості секрети

Його господині намагаються не купувати. Однак трапляється, що й придбаний на свій смак продукт може закиснути. Але з цією проблемою легко справитися

Загорніть сир у марлю, складену у 2-3 шари, відіжміть, туго зав’язавши її кінці. Покладіть його на дошку, зверху накрийте іншою, поставте наповнену водою каструлю чи якийсь інший тяжкий предмет. Під таким вантажем продукт має постояти 2-3 години.

Дуже кислий домашній сир стане ніжним, якщо змішати його з рівною кількістю свіжого молока і залишити на годину, а потім, відкинувши на марлю, вкладену у друшляк, дати молоку стекти. Після цього його слід покласти під прес.

Бринза і голландський чи будь-який інший твердий сир, які довго лежали, знову стануть м’якими і наберуть свіжого вигляду, якщо полежать деякий час у молоці.

Бринза і голландський чи будь-який інший твердий сир, які довго лежали, знову стануть м’якими і наберуть свіжого вигляду, якщо полежать деякий час у молоці.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.