Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Випускниця одягла сукню довжиною… 102 м 87 см! (Відео)

У такій сукні випускний точно запам’ятається надовго і її власниці, і глядачам!

Фото suspilne.media.

Випускниця одягла сукню довжиною… 102 м 87 см! (Відео)

Протягом останніх тижнів у файному місті Тернополі встановлено два всеукраїнські рекорди

Одинадцятикласниця ЗОШ № 7 Марія Борисяк, чемпіонка країни з хореографії, пройшлася центральними вулицями у сукні з найдовшим шлейфом. Плаття-трансформер пошила дизайнерка Наталія Стефанчук, прикрасивши його бісером, камінцями, пір’ячком…

А перед тим наречені Володимир Гоцко та Ольга Коропчук у перший день свого шлюбу встановили національний рекорд, адже відгуляли незвичне весілля, де пів сотні обрядових атрибутів містили вишивану символіку.

У перший день шлюбу сімейна пара встановила національний рекорд

У Тернополі відгуляли весілля, де пів сотні обрядових атрибутів містили вишивану символіку

Ольга та Володимир захотіли влаштувати весілля-вишиванку. Національний одяг часто носять і в повсякденному житті.
Ольга та Володимир захотіли влаштувати весілля-вишиванку. Національний одяг часто носять і в повсякденному житті.

 До дрібниць продумати всю «гаптовану» церемонію — справа не з простих. Одяг молодят, їхніх дружків, батьків, рушники, подушки, подарунки — все виконане в одному стилі. Тут головну роль зіграв смак мами нареченої Галини Коропчук. Пані Галина зауважує, що рекорд не був метою, все робили щиро: «Я була на багатьох весіллях, але все було в різнобій: подушки одного кольору, рушники — іншого. Тому хотіла усе в однакових тонах і взагалі в одному стилі. На наше весілля обрали синій, пудровий і сірий».

На всіх атрибутах обов’язково повторювали один елемент — дерево життя, що й символізує початок сім’ї.

Робота зайняла півтора місяця. Наречена власноруч вишила рушник, а решту виконали машинкою, бо фізично не встигали впоратися. На всіх атрибутах обов’язково повторювали один елемент — дерево життя, що й символізує початок сім’ї. На додачу до нього використали також орнамент із квітами та птахами, які притаманні українській вишивці. Навіть захисні маски гостей теж були з ідентичною символікою!

Наречений Володимир Гоцко розповів, що такий задум виник, аби підтримати українські традиції: «У Тернополі ніколи не бракувало людей, які цінують і люблять вишиванки. Це є дуже важливо для нас і нашої молодої сім’ї. Ми самі шануємо таке вміння і будемо підтримувати його розвиток у майбутньому».

Хто ще претендує на таке весільне фото, де поряд із гостями — представники Книги рекордів, а в руках — не тільки квіти, а й свідоцтво про сам рекорд?
Хто ще претендує на таке весільне фото, де поряд із гостями — представники Книги рекордів, а в руках — не тільки квіти, а й свідоцтво про сам рекорд?

 Інформація про незвичне, тотально вишиване весілля швидко ширилася містом, тому й привернула увагу і місцевої влади, і представників Книги рекордів України. Перші прийшли привітати молоду пару та подякувати за таку чудову ініціативу й популяризацію мистецтва гаптування, а другі завітали на свято, аби урочисто повідомити, що воно зареєстроване як рекорд України «Найбільша кількість вишитих речей в одному стилі на урочистій реєстрації шлюбу». Їх, тобто виробів, зафіксували п’ятдесят. Цю подію також внесли до Книги рекордів Тернополя, створеної у 2017 році. Тепер там понад пів сотні досягнень.

Шлюбна церемонія відбувалася у надзвичайно романтичному місці — на острівці кохання на набережній тернопільського ставу. Його вважають однією з найбільш відвідуваних люблячими парами локацій у Західній Україні.

За матеріалами realno.te.ua, www.0352.ua, ternopoliany.te.ua.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel