Курси НБУ $ 41.30 € 44.49
Подати вино теж треба вміти

Форма келиха відіграє вирішальну роль, коли справа доходить до дегустації.

Фото edimdoma.ru.

Подати вино теж треба вміти

Звісно, кожен повинен знати, як це зробити правильно, адже більшість вечірок супроводжуються алкогольними напоями

Отож поставте келихи справа над тарілкою — ​ми найчастіше беремо їх правою рукою. Спочатку для білого вина, ліворуч — ​для червоного, за ними — ​бокал для води (до нього має бути безперешкодний доступ протягом усієї вечірки).

Правильно обрані келихи, окрім естетичної функції, дають змогу оцінити колір, смак і аромат вина. Вони мають бути прозорими, зробленими із гладкого й тонкого скла. Тільки у такому разі можна буде розгледіти найголовніше — ​сам напій.

Те саме вино, подане в різних бокалах, має настільки різний смак, що ніхто не може й припустити, що напій насправді один.

Форма келиха відіграє вирішальну роль, коли справа доходить до дегустації. Дослідження показують, що те саме вино, подане в різних бокалах, має настільки різний смак, що ніхто не може й припустити, що напій насправді один.

Найбільш універсальна форма — ​келих, що звужується у напрямку до низу та дещо нагадує яйце. Те, як ми тримаємо його, також дуже важливо: потрібно — ​за ніжку, щоб напій не нагрівся, а сам келих не забруднився.

Реклама Google

Telegram Channel