Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Настуня вчора народилася вдруге

У професора Олександра Романюка на Волині є десятки таких «похресників», як ця маленька пацієнтка.

Фото Володимира СЕЛЮКА.

Настуня вчора народилася вдруге

У Волинському обласному територіальному медичному об’єднанні захисту материнства і дитинства прооперували крихітну пацієнтку, яка поспішила з’явитись на світ 960-грамовою

У дівчинки була відкрита артеріальна протока, обійтися медикаментозним лікуванням не вдалося, тож за справу взялися хірурги. Рятувати серденько «дюймовочки» прибув із Київського центру дитячої кардіології та кардіохірургії професор Олександр Романюк, із яким упродовж 20 років тісно співпрацюють волинські лікарі.

Цього разу він оперував разом із нашими досвідченими хірургами Валентином Мартинюком та Володимиром Селюком. Хоча випадок був дуже складним, втручання провели за годину. Вболівав за маленьку Настуню весь колектив об’єднання на чолі з генеральним директором Іриною Горавською. Далі її виходжуватимуть працівники відділення анестезіології.

Хоча випадок був дуже складним, втручання провели за годину.

Як розповів Микола Гнатів, медичний директор із неонатології, завдяки професорові Романюку з 2009 року вдалося прооперувати понад два десятки передчасно народжених маленьких волинян із такою ж патологією.

До речі, 10 літ тому ми розповідали про подібне хірургічне втручання, проведене ще крихітнішій дитині, яка з’явилася на світ 530-грамовою. Нині Юля Неділько вже школярка.

Читайте також: Трирічна дівчинка випила засіб для прочистки труб


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel