Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Протягом 15 років псевдопастор зі Львова карав дівчаток за погану поведінку… зґвалтуванням

На своїй сторінці у Facebook збоченець розміщував багато спільних світлин із підлітками.

Фото із фейсбук-сторінки Романа Московченка.

Протягом 15 років псевдопастор зі Львова карав дівчаток за погану поведінку… зґвалтуванням

Роман Московченко причетний до 147 (!) випадків розбещення дітей

І хоч ці зґвалтування відбувались протягом такого тривалого часу, проте діти про це нікому раніше не розповідали. Збoченця вдалось викрити лише торік після того, як до поліції звернулася одна з його жеpтв. Коли Ірину зґвaлтував пeдофіл, дівчині було лише одинадцять… Вона розповіла, що Роман Московченко у 2003—2005 роках проводив заняття з ними у приміщенні, що належить церкві Святого Архистратига Михаїла УГКЦ на вулиці Винниченка у Львові. Під час цих уроків він відвів її у підсобку, де наказав роздягнутись. Чоловік почав розглядати тіло одинадцятирічної дитини і доторкатись до її статевих органів. За словами дівчини, такі речі з нею відбувались неодноразово. Московченко пояснював свої дії тим, що карає дітей за погану поведінку.

Упродовж 2003—2018 років Роман Московченко працював координатором зовнішніх зв’язків НВК «Школа–гімназія святої Софії» у Львові. Кілька його жертв поскаржились поліції, що орієнтовно у 2009—2010 роках він зустрічався з дівчатами–підлітками у своєму кабінеті в школі. Там він наказував ученицям роздягнутись, після чого оголював свої статеві органи і торкався ними дівчат. Під час цих епізодів Московченко так само розповідав дівчатам, що карає їх за погану поведінку. Одна зі школярок, яка стала його жертвою, зізналась, що він неодноразово її ґвалтував…

 У своєму кабінеті він наказував роздягнутись школяркам, після чого оголював свої статеві органи і торкався ними дівчат.

У ході розслідування поліція також вияснила, що Роман Московченко організовував дитячі оздоровчі та просвітницькі табори, не маючи на це жодних дозволів, оскільки його молодіжне товариство «Діти Христа» офіційно ніде не було зареєстроване. «Чоловік, представляючись вірянином християнської церкви, ходив по школах і залучав учнів до участі в очолюваній ним організації, умів справити гарне враження й на батьків. Він знаходив підхід до священників та меценатів, і таким чином збирав одяг, іграшки, солодощі для благодійних справ, та й використовував ці речі для своїх майбутніх жертв…» — розповіла заступниця начальника відділу слідчого управління поліції Львівської області Мирослава Степанюк.

Реклама Google

Під час обшуків вдома у Романа Московченка знайшли фотографії та відеозаписи, на яких видно сцени зґвалтування неповнолітніх дівчат.

У процесі розслідування правоохоронці загалом допитали п’ятьох жертв пастора. Усі вони зараз є повнолітніми, однак на момент зв’язку з ґвалтівником їм було не більше 14 років. Усього поліцейські виявили причетність чоловіка до 147 епізодів сексуального насилля — це зґвалтування та інші непристойні речі, які він неодноразово робив із неповнолітніми.

Зараз Роман Московченко перебуває у сізо. Наприкінці 2020 року його адвокат подала клопотання до суду, щоб її клієнта направили у психіатричну клініку на лікування, оскільки той кілька разів намагався вчинити самогубство. Однак суд відмовив їй у цьому і залишив Московченка під арештом.

Нині поліція завершила досудове розслідування і незабаром справу почне розглядати суд. За вчинене Роману Московченку загрожує до 15 років тюрми.

Голос з інтернету:

Ірина КУРТЯК: «Куди дивилися священники, вихователі, батьки? Чому в того козла ніхто ні разу не запитав, чи має він дозвіл на організацію цих таборів?»

Olena Neznanova: «Довічно падло посадити».

Igor Pavl: «Цікаво, де були священники і керівники християнських таборів і церков? Перевірити треба і їх, може, вони такі самі?»

Олена Мусієнко: «Зверніть увагу, що це відбувалося в платній школі для «крутих»! Отакі наші церковники…»

Gorodnicka Czarna Włóczka: «15 років ґвалтував, 15 років посидить. Якось лагідно з ним… Відрізати пісюна б…»

Юра Юрков: «За гратами він буде «пєтух» — краще, якщо сам повіситься, скотина…»

Уляна Сеньковська: «Відрізати каральний апарат — і тоді в психлікарню!»

Sasha Shnurov: «Директора школи треба негайно відсторонити від навчального процесу. Сподіваюся, слідчі проводять дії і щодо потенційних пособників. Бо не може одна людина стільки років робити такі справи гидкі, ще й знімати це на відео. Технічно складно. Хтось мав здогадуватися, знати, покривати…

І це також сильний докір усім учителям і батькам, які не догледіли, в яких абсолютно відсутній зв’язок зі своїми дітьми. Сотні дівчаток! І жодна не прийшла до мами, до вчительки і не пожалілася. Можливо, релігійний фанатизм затьмарив розум і приглушив живі людські емоції…»

Катерина РОДАК, zaxid.net.

Читайте також Вбили вагітну, щоб вирізати з неї дитину, задля грошей​.

Telegram Channel