Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Односельчани хоча б на деякий час витерли сльози мамі героя

Гарним спогадом про ювілей для пані Оксани будуть щедрі подарунки, дзвінкоголосе «Многоліття» і ось ця світлина.

Фото Любові ПАВЛІК.

Односельчани хоча б на деякий час витерли сльози мамі героя

У Звинячому Луцького району привітали неньку загиблого воїна Андрія Ліщини із 70-річчям

У Звиняче Оксана Матвіївна приїхала з рідної Івано–Франківщини ще в 1970–х роках разом з іншими дівчатами й жінками, яких батько Тетяни Панасюк (на жаль, уже покійний) Дмитро Калитка як бригадир городньої бригади завербував працювати на полях звиняченського колгоспу. Тоді й зустріла свого судженого Василя, вийшла заміж і народила трьох синів. Були для неньки й батька Олександр, Іван та Андрій, як у пісні співається: «перший син — то сонце ясне, другий син — то сизий сокіл, третій син — то любий дощик, наймолодший, найдорожчий…»

До світлої миті, коли мав потрапити в обійми мами, дружини Інни, донечок–школярок Вікторії й Анастасії на рідному подвір’ї, залишалося всього лиш п’ять по–літньому довгих днів і коротких ночей.

Недовго втішався дітьми Василь, помер молодим. А цьогоріч виповниться 5 літ, як 19 червня селом прокотилася жахлива звістка: поблизу Авдіївки на Донеччині троє військових виїхали, щоб набрати води для підрозділу, та на ґрунтовій дорозі біля Новоселівки Другої вантажівка підірвалася на міні, всі бійці зазнали опіків і поранень. Серед них був і військовослужбовець 43–го окремого мотопіхотного батальйону «Патріот», командир відділення, молодший сержант Андрій Ліщина. До світлої миті, коли мав потрапити в обійми мами, дружини Інни, донечок–школярок Вікторії й Анастасії на рідному подвір’ї, залишалося всього лиш п’ять по–літньому довгих днів і коротких ночей.

 

 …Весняний день був для Оксани Матвіївни сонячним від людської поваги й вдячності за те, що народила й виростила хорошими людьми синів, що обдаровує тепер любов’ю бабусі внуків Максима, Володимира, Вікторію й Анастасію. В урочисто–зворушливій атмосфері від імені односельчан ювілярку вітали букетами зі щирих віншувань настоятель Свято–Миколаївського храму села Звиняче отець Назарій Шийка і хористи церкви Жанна Каплюк і Віра Косинська, депутатка Горохівської ОТГ Оксана Камоцька, директорка місцевої ЗОШ І–ІІІ ступенів Людмила Біланчук і вчителька Тетяна Швейгер, директор місцевого Будинку культури Юрій Павлік і завідувачка бібліотеки–філії Ольга Павлина. На жаль, прихворіла ініціаторка свята Звиняченський сільський ексголова Тетяна Панасюк, але через «Горохівський вісник» адресувала іменинниці теплі вітання.

Telegram Channel