Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Або Коломойський веде Зеленського в «загс», або Президент його — до прокурора

Заховатись від американців Ігор Валерійович може лише в Україні. Якщо дозволить Володимир Олександрович…

Фотоколаж із сайту focus.ua.

Або Коломойський веде Зеленського в «загс», або Президент його — до прокурора

Щодо одіозного олігарха, який допоміг чинному главі нашої держави сісти у головне крісло країни, США ввели санкції — заборонили йому та його сім’ї в’їзд до Штатів. Також Вашингтон веде розслідування про купівлю Ігорем Коломойським активів в Америці за гроші, ймовірно, вкрадені у ПриватБанку. Що з цього приводу думають політики та експерти?

Сергій РУДЕНКО, журналіст:

«…У цій ситуації, як на мене, логічною виглядала б публічна відмова «Студії Квартал 95» від співпраці з телеканалом «1+1», який контролює олігарх. В іншому випадку виходить, що Президент України, який отримує роялті за шоу, і далі залежить від людини, яку США офіційно підозрюють у корупції…

Чи вистачить сміливості у нинішнього Президента приборкати політичні та економічні апетити Ігоря Коломойського за допомогою того ж РНБО, ніхто не знає. Володимир Олександрович, напевно, побоюється реакції з боку олігарха. Хто знає, який у того є компромат на Зеленського. Але рано чи пізно гаранту доведеться все ж обирати — між своїм давнім другом і президентом США Джо Байденом. І мені здається, що в цій ситуації вибір очевидний. Просто український Президент до цього поки що не готовий. Ось і виходить, що боротися з корупцією та олігархами в Україні обіцяв Зеленський. А виконувати його обіцянки взявся Байден».

Боротися з корупцією та олігархами в Україні обіцяв Зеленський. А виконувати його обіцянки взявся Байден.

 

 Петро ПОРОШЕНКО, п’ятий Президент України, лідер «Європейської Солідарності»:

«Те, що Коломойський буде визнаний масштабним корупціонером і потрапить під американські санкції, завжди було лише питанням часу. Наступний крок — обвинувачувальний акт американського правосуддя проти колишнього власника ПриватБанку… Попри те, що до влади Зеленський прийшов за тотальної підтримки олігарха Коломойського, його брудних кримінальних грошей і беззастережного сприяння медіа–імперії Коломойського, яка стала головним джерелом фейкових новин проти мене, Зеленський має знайти в собі сили, аби відхреститися від цього пана. Зробити це публічно і без еківоків, всупереч своїм тіньовим зобов’язанням. Президенту слід залишити у минулому бізнес–партнерство часів «Кварталу 95».

 

 Віктор БОБИРЕНКО, політолог:

«З огляду на те, що суди в Україні належать Портнову, Ківалову і їм подібним, маловірогідно, що Коломойського посадять в Україні. Швидше за все  вирок він може отримати у США».

 

 Віталій ПОРТНИКОВ, журналіст:

«Президент України зберігає мовчання, коли потрібно висловитися про найбільш резонансну тему останніх днів — санкції проти олігарха Ігоря Коломойського. За нього говорить не менш недосвідчена, ніж сам Президент, прессекретарка. Юлія Мендель робить багатозначні натяки замість того, щоб відповісти на дуже просте запитання — чи збираються в Україні проводити розслідування тієї самої корупційної діяльності Коломойського, про яку говорить державний секретар США? Саме Коломойського, а не «стрілочників» — менеджерів «Привату»? Або Зеленський боїться, що у розслідуванні цієї діяльності він вийде на самого себе і представників власного найближчого оточення?»

 

 Сергій СИДОРЕНКО, редактор видання «Європейська правда»:

«Уряд США зробив чудовий подарунок Україні на річницю смерті Сталіна (санкції запровадили 
5 березня, в цей день, 68 років тому, помер авторитарний лідер СРСР. — Ред.)».

Telegram Channel