Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Уже цьогоріч  на Камінь-Каширщині упіймали шістьох браконьєрів

Бережімо природу!

Фото m.day.kyiv.ua

Уже цьогоріч на Камінь-Каширщині упіймали шістьох браконьєрів

Те, що лісові мешканці під пильною охороною, сприяє збільшенню їх кількості

ДП «Маневицьке лісове господарство» вирішило поспостерігати за життям лісової фауни та її популяцією за допомогою прихованих фотокамер із датчиком руху. Такий фотомоніторинг із застосуванням двох відеопристроїв, за інформацією господарства, здійснюється на території Галузійського лісництва. А мешкають тут кабани, козулі, зайці, лисиці й інші дикі тварини.

Тим часом на території мисливських угідь, що розташовані у Клітицькому лісництві ДП «Камінь–Каширське лісове господарство», козулі дуже часто потрапляють людям на очі. За словами районного мисливствознавця Анатолія Монця, останніми роками їхня популяція тут значно зросла. Тваринам намагаються створити якомога сприятливіші умови для життя.

А загалом у мисливських угіддях ДП «Камінь–Каширське лісове господарство» на території Клітицького та Добренського лісництв на площі 11,733 тисячі гектарів живе 108 козуль, 37 диких кабанів, 2 лосі, 60 зайців, до 20 лисиць.

Торік, наприклад, на козуль в угіддях навіть не проводили полювання, хоч і мали дозвіл на відстріл 5 особин. Пильно стережуть лісових мешканців від браконьєрів. Цього року лісова охорона спіймала уже шістьох осіб, які здійснювали незаконне добування диких тварин. А загалом у мисливських угіддях ДП «Камінь–Каширське лісове господарство» на території Клітицького та Добренського лісництв на площі 11,733 тисячі гектарів живе 108 козуль, 37 диких кабанів, 2 лосі, 60 зайців, до 20 лисиць.

Тетяна ПРИХОДЬКО

Читайте також: Дикий кабан спричинив ДТП неподалік Ковеля.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel