Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
В’язень російських окупантів став лауреатом Шевченківської премії

У номінації «Публіцистика, журналістика» лауреатом названо журналіста з Донецька, який пройшов тюрми та катівні окупантів, Станіслава Асєєва.

Фото Андрія ДУБЧАКА.

В’язень російських окупантів став лауреатом Шевченківської премії

Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка оголосив лауреатів 2021 року

Переможців визначено у шести номінаціях. Так, у номінації «Публіцистика, журналістика» лауреатом названо журналіста з Донецька, який пройшов тюрми та катівні окупантів, Станіслава Асєєва за роботу «В ізоляції». У номінації «Кіномистецтво»  — лауреат Валентин Васянович із фільмом «Атлантида». У номінації «Візуальні мистецтва» — Борис Михайлов із проєктом «Випробування смертю».

Переможців визначено у шести номінаціях.

У номінації «Література» цьогоріч обрано переможницею Оксану Луцишину з романом «Іван і Феба». У номінації «Музичне мистецтво» — Олександра Андрусик (директорка агенції), Євген Шимальський (співзасновник агенції), Катерина Сула (виконавча продюсерка), музичне агентство «УХО» — цикл «Архітектура голосу». У номінації «Театральне мистецтво» — Олександр Бегма (композитор), вистава Verba за мотивами драми–феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

Реклама Google

Урочиста церемонія оголошення лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка 2021 року відбудеться орієнтовно 22 травня, у день перепоховання Тараса Шевченка, біля могили Кобзаря.

Василина СМЕТАНА.

Читайте також: Василь СЛАПЧУК: «Українцям як нації потрібен психотерапевт. Інакше доведеться мати справу з патологоанатомом».

Telegram Channel