Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«На тому ж місці, у той же час»: у Польщі знов потрапив в аварію наш автобус

Окружна прокуратура у Перемишлі планує висунути звинувачення у ненавмисному доведенні до ДТП 22-літньому водію українського автобуса. За це йому загрожує до п’яти років ув’язнення.

Фото із сайту magnolia-tv.com.

«На тому ж місці, у той же час»: у Польщі знов потрапив в аварію наш автобус

Про моторошний відрізок шляху попереджатиме знак

У ніч на 22 березня в Підкарпатському воєводстві зазнав трощі автобус, який прямував в Україну

ДТП cталась у тому ж місці, де 6 березня розбився автобус сполученням «Познань – Херсон», внаслідок чого загинуло п’ятеро осіб, а кілька десятків потрапило у лікарню.
Цього разу у транспорті їхало 10 осіб, у тому числі двоє водіїв, один з яких загинув (той, який не перебував за кермом). П’ятеро потерпілих шпиталізували, одна жінка у важкому стані. Українці повертались додому, це були жителі Чернівецької та Івано-Франківської областей.
Ймовірно, аварія сталася через мокру і слизьку дорогу, хоч ожеледиці не було. Встановлено, що автобус різко повернув з дороги на відбійник у кінці з’їзду до пункту обслуговування пасажирів «Кашице» і перекинувся у рів. Тим часом польська влада ще після першої автокатастрофи провела перевірку і зробила висновок : «Правильність дорожніх позначень у цьому місці не викликає жодних сумнівів».

Однак дорожники все ж прийняли рішення про встановлення на цьому відрізку попереджувального знака.

 

Рибалка спінінгом врятував з крижини 11-річного хлопчика

Як саме дитина опинилась на маленькому шматку льоду – невідомо

Цей шукач пригод здивував двічі: спочатку, коли бездумно поперся на льодяний уламок, а потім – коли холоднокровно виконував усі інструкції рятівника, завдяки яким вижив.
Цей шукач пригод здивував двічі: спочатку, коли бездумно поперся на льодяний уламок, а потім – коли холоднокровно виконував усі інструкції рятівника, завдяки яким вижив.

 

У Києві чоловік за допомогою спінінга зняв з крижини на Десенці хлопця, якого віднесло від берега на кілька десятків метрів. Глибина у цьому місці, за словами рибалки, – до 20 метрів. Вдалося закинути волосінь до хлопчика, і коли той узявся за неї, чоловік повільно притягнув крижину до берега. Операція тривала близько 10 хвилин.
Рятівником дитини виявився волонтер і блогер Річард Горда, який знімав на відео весь процес для свого YouTube-каналу про риболовлю. У коментарі «Вечірньому Києву» Горда сказав, що не вважає себе героєм і вони «просто опинилися там у потрібний момент».

Річард Горда – волонтер, який допомагає бійцям із зони ООС. У 2015 році був нагороджений недержавним орденом «Народний Герой України».

 

Медведчук програв Стусу!

Київський апеляційний суд скасував заборону на поширення книги Вахтанга Кіпіані про видатного поета та борця з радянським режимом

Віктор Медведчук (ліворуч) хотів заткнути рота Вахтангу Кіпіані (праворуч), але в результаті лиш допоміг популяризації його книги про Василя Стуса.
Віктор Медведчук (ліворуч) хотів заткнути рота Вахтангу Кіпіані (праворуч), але в результаті лиш допоміг популяризації його книги про Василя Стуса.

 

Нагадаємо, що адвокатом Василя Стуса, якого у 1985 році довели до смерті у тюрмі, був нинішній народний депутат України від проросійської ОПЗЖ, кум Путіна Віктор Медведчук. Саме він у жовтні 2020-го добився через суд заборони на розповсюдження книги, де неодноразово згадується і його ім’я. Скандальне рішення мало зворотний ефект — ​книгу «Справа Василя Стуса» розмели і видавництво «Віват» додрукувало додатковий тираж.

Журналіст та її автор Вахтанг Кіпіані розповів, що у 2015-му, після перемоги Революції гідності, відкрилися архіви колишнього КДБ і він отримав можливість ознайомитися із шістьма томами кримінальної справи проти Василя Стуса, життєпис якого досліджує із 1992 року. «Адвокат Медведчук виглядав непрофісійним та нелюдяним біля своїх клієнтів. Адже одна з фраз, яка піддавалася судовому розгляду, що Медведчук вчинив злочин перед поетом, стосується не абстрактної історії. Мова йде про те, що він не повідомив сім’ю арештованого поета про початок судового процесу довкола Василя Стуса», — ​наголосив Кіпіані.

…У цій історії дивує не так поведінка Медведчука чи суду першої інстанції, як «простих» українців, які й досі, на 30-му році незалежності, роблять таких московських холуїв, як Медведчук чи його соратник Бойко, народними депутатами, голосуючи за них.

 

Давид АРАХАМІЯ, голова парламентської фракції «Слуга народу», про нецензурну лексику й зневагу до державної мови речника української делегації у Мінську Олексія Арестовича:

Я дуже люблю нецензурну лексику, я нею зловживаю досить активно, але на камеру намагаюсь мінімізувати цей процес… Це наша народна мова, чому ми за неї повинні штрафувати людей?

Реклама Google

Читайте також: Рятувати Крим виїхало шість бронетранспортерів. Дорогою зламалось чотири.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel