Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Спочатку подумав, що ви Шумахера заховали, а потім довго сміявся…»

Найзнаменитішого пілота в історії і 9 його вірних помічників чекають напередодні Різдва в усіх куточках планети.

Фото із сайту santa.org.

«Спочатку подумав, що ви Шумахера заховали, а потім довго сміявся…»

Бачите, як наш конкурс оздоровчо діє на читачів. Адже сміх — це здоров’я, і тренування пам’яті рятує від деменції і хвороби Альцгеймера. А ще ж відомо, що хто багато читає — той багато знає, а хто володіє інформацією — той володіє світом. Ось, друзі, скільки маєте у нас переваг! Тож будьте з нами і запрошуйте приєднатися до «Цікавої газети на вихідні» своїх приятелів!

Хух, маю надію, що шеф прочитає ці слова і подякує гонораром за приховано–неприховану рекламу, а не тільки перегляне нове завдання, мовляв, «що ти там знову накрутив, Грицьку?», а потім прошепоче, щоб ніхто не чув: «Підкажи відповідь…»

Але за цей абзац мене ніхто по голівоньці не погладить, бо я вже мав нагадати попереднє завдання, а не займати газетну площу. Виправляюсь!

«Гарбуз із секретом» — 10 (2021)

Цей особливий вид транспорту, якщо до меншого числа додати більше, асоціюється із цифрою «10». Хоча найзнаменитіший його пілот в історії — зовсім з іншим для нас числом. Світлину цього пана ми і заховали сьогодні. Транспорт відомий нам. Для більшості ще з тих часів, коли під стіл ходять, але багато хто познайомився з ним і в більш зрілому віці. Хоч навряд чи пролетів на ньому «з вітерцем».

Екологи дослідили, що цей транспорт менш шкідливий у порівнянні з вантажівкою. Але й не ідеальний, якщо ставити його проти сучасних японських «Тойот», якими спішать на допомогу доблесні українські полісмени.

Чиє фото заховане у гарбузі?

Щоб довго не тягнути кота за хвоста з відповіддю, процитую фрагмент зі статті в газеті «Високий замок», яка мене і надихнула на це непросте для тотальної більшості запитання: «Професор Філ Гарнсворсі, що викладає у Школі біологічних наук при Університеті Ноттінгема (Велика Британія), вирішив дослідити: наскільки сильно забруднюють атмосферу північні олені Санта–Клауса, коли той у Різдвяну ніч розвозить подарунки усім підданим її Величності?

За підрахунками еколога, які оприлюднила газета The Sun, подорожуючи Британськими островами Різдвяної ночі, Санта–Клаус долає 419 тисяч кілометрів. Пан Гарнсворсі проаналізував раціон північних оленів та підрахував кількість енергії, яку вони витратять, тягнучи сани, а також кількість метану, який при цьому викинуть в атмосферу. Вийшло, що один олень Санти «забруднює повітря» 0,207 г метану на кілометр… А в підсумку лише на Туманному Альбіоні його 9 вірних помічників у Різдвяну ніч викидають в атмосферу еквівалент 21,8 тонни вуглекислого газу.

Північні олені Санта-Клауса викидають в атмосферу вуглекислого газу більше, ніж гібридний автомобіль, але на третину менше, ніж вантажівка з бензиновим або дизельним двигуном.

Багато це чи мало? Гарнсворсі каже, це більше, ніж викинув би гібридний автомобіль, але на третину менше, ніж вантажівка з бензиновим або дизельним двигуном. А відтак, запевняють екологи, сани Санти–Клауса можна вважати досить безпечним для довкілля транспортним засобом».

Бачите, як ситі люди Заходу вже не знають, чим би їм зайнятись. Але за ідею запитання — дякую. Непростим воно виявилося для наших читачів. Адже слово–відповідь «Сани» (зараховували варіант і «Санта–Клаус») відгадало лише 5 учасників. Кожен із них отримає по заліковому балу. Але оскільки грошових переможців має бути тільки два, то ми знову вдалися до жеребкування. І вкотре допомогла нам у цій справі прима Волинського обласного академічного музично–драматичного театру імені Тараса Шевченка, народна артистка України Людмила Приходько.

З легкої руки пані Людмили по 100 гривень отримають Сергій Белий із міста Винники Львівської області («Спочатку я подумав, що ви легендарного пілота «Формули-1» Міхаеля Шумахера заховали, а потім, покопавшись в інтернеті, довго сміявся, бо Санта–Клаус справді знаменитіший за Шумахера») і Тамара Нецько із міста Ківерці Волинської області («Зізнаюся, завдання розгадав мій брат із Києва, який дуже розумний! Він постійно грає у цьому конкурсі, хоч і відповідей не надсилає…»).

Переможцям — гучні оплески і нагадування: щоб отримати грошову винагороду, треба на адресу редакції надіслати копії першої та другої сторінок свого паспорта (або ID–картки), а також ідентифікаційного коду (номер телефону нашої бухгалтерії: (0332)72-71-07).

Час шукати нових щасливців. Сподіваємось, цього разу ними будете ви.

«Гарбуз із секретом» — 12 (2021)

Це не була його «інь». Він не став її «янь». Просто обоє перебували, як у нас кажуть, «під куполом». Але одного разу між ними сталася сварка. Аж блискавки літали! Усе через особливий стан людини. Вона звинувачувала в цьому його і в якості аргумента використовувала, по–нашому, одну комаху. Він же, перефразовуючи, назвав її зовсім не по–гендерному, а твариною, що живе там, де ми дістаємо найголовніший напій. При цьому наголосив, що завтра від його «комахи» і сліду не залишиться, а вона так і не перевтілиться.

Про цю пані, дуже відому в одній країні — особливо обожнювану в музичному місті, ви навряд чи знаєте. А от його! Саме фото цього пана ми і заховали.

Читайте також: На Тернопільщині чоловік знищив волейбольне поле

Чия світлина знаходиться у гарбузі?

Слово–відповідь треба надіслати  до 5 квітня тільки у вигляді sms–повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «Коляда», «Три ведмеді», «Світлана Орловська»), але обов’язково вказати після слова–відповіді у дужках ще й своє ім’я і прізвище (наприклад: «Теніс (Микола Пашко)»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох. А ще спеціальний приз – 150 гривень – отримає той, хто в листі на поштову адресу (43025, м. Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]найяскравіше опише, як шукав відповідь.

P. S. Пан Богдан Борисюк із села Новий Двір Ковельського району Волині справедливо «відсудив» собі 1 бал і 100 гривень призових за правильно надісланий рахунок «3:3» у турі №8. Ті, хто не догледів, уже жорстоко покарані.

Увага! Домашнє завдання № 2!

Друзі, читаємо роман «Червоний» Анд­рія Кокотюхи, дивимось фільм «Криниця для спраглих» (1965) і слухаємо пісні гурту «Воплі Відоплясова». Скоро знадобиться!

Грицько ГАРБУЗ.

Telegram Channel