Як приготувати п’ять смачних страв з редискою (Фото) - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 27.63 € 33.50
Як приготувати п’ять смачних страв з редискою (Фото)

Волинь-нова

Як приготувати п’ять смачних страв з редискою (Фото)

Редиска — ​корисний весняний овоч, тож саме час урізноманітнювати меню салатами, холодними супами та іншими стравами з редискою. Тим більше, що вона — ​прекрасне джерело корисних речовин, адже містить вітаміни С, групи В, РР, калій, магній, залізо, фосфор тощо, а також клітковину, необхідну для хорошого травлення. Крім того, в редисці — ​дуже мало калорій (19 калорій в 100 грамах продукту), що робить її просто незамінною для тих, хто стежить за вагою

Легкий суп із редискою

 

 Інгредієнти: 400 мл овочевого бульйону, 1–2 картоплини, 1 цибуля-шалот, 1 редиска, пів лимона, 1 ст. л. масла, 2 ст. л. вершків, сіль, перець — ​до смаку.

Приготування. У редиски зрізати бадилля, подрібнити. Цибулю і картоплю покраяти кубиками. В каструлі розтопити масло й обсмажити в ньому цибулю із зеленню протягом 2 хвилин. Додати картоплю, перемішати. Влити бульйон, посолити, поперчити, довести до кипіння і, зменшивши вогонь, варити 20 хвилин (до м’якості картоплі). Вичавити сік половини лимона. Редиску нарізати тоненькими скибочками і замаринувати в суміші лимонного соку й невеликої кількості олії. Суп перебити у блендері до однорідної консистенції, влити вершки і проварити ще кілька хвилин. Прикрашаємо страву скибочками редиски і свіжою зеленню.

Бутербродна намазка

 

 Інгредієнти: 200 г крем-сиру, 100 г м’якого вершкового масла, 1 скл. подрібненої свіжої редиски, пучок зеленої цибулі, сіль, червоний каєнський перець, паприка — ​за смаком, 0,5 ч. л. вустерського соусу (або іншого кисло-солодкого соусу).

Приготування. Всі інгредієнти перебити блендером і ретельно перемішати. Поставити в холодильник. Подавати з хлібом, багетом, солоними крекерами або житніми хлібцями.

Фарширована редиска

 

 Інгредієнти: пучок великої редиски, відварена курятина, твердий сир, кріп, сметана.

Приготування. З редиски вибрати серединку, щоб вийшли невеличкі «креманки». Сир та вирізані шматки редиски натерти на дрібній тертці, варене м’ясо пропустити через м’ясорубку, кріп тоненько посікти. Змішати всі складники, заправити сметаною. Начинити цим салатом редисові «посудини», прикрасити кропом.

Редиска по-корейськи

 

 Інгредієнти: 7 середніх редисок, пів морквини, 2 зубчики часнику, зелена цибуля, 2 ст. л. олії без запаху, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 0,5 ч. л. меленого червоного пекучого перцю, 0,5 ч. л. лимонного соку або оцту, сіль або соєвий соус — ​до смаку.

Приготування. Моркву натерти на тертці для корейки. Редиску порізати не дуже тонкою соломкою. Овочі викласти в салатник, додати коріандр, червоний пекучий перець, часник, пропустивши його через прес, присолити (або влити соєвий соус). Олію нагріти в сотейнику (але не кип’ятити), гарячою залити овочі і перемішати. Додати лимонний сік (або оцет), дрібно нарізану зелену цибулю. Готову страву поставити в холодильник, щоб настоялася.

До речі. Гостроту салату регулюйте на свій смак. Його можна урізноманітнити, додавши свіжий огірок, кінзу, петрушку.

Салат з редискою, грибами і броколі

 

 Інгредієнти: 6–8 редисок, 1 цибулина, 200–300 г печериць, 300 г броколі (свіжої або замороженої), 1 ч. л. лимонного соку, сіль та чорний мелений перець — ​до смаку, зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля), 35 мл олії.

Редиска — ​корисний весняний овоч, тож саме час урізноманітнювати меню салатами, холодними супами та іншими стравами з редискою. Тим більше, що вона — ​прекрасне джерело корисних речовин, адже містить вітаміни С, групи В, РР, калій, магній, залізо, фосфор тощо, а також клітковину, необхідну для хорошого травлення. Крім того, в редисці — ​дуже мало калорій (19 калорій в 100 грамах продукту), що робить її просто незамінною для тих, хто стежить за вагою

Приготування. Цибулю дрібно наріжте, обсмажте до золотистого кольору, додайте нарізані гриби і обсмажте все разом. Готові гриби викладіть на серветку, щоб прибрати надлишки олії. Розберіть головки броколі на суцвіття і опустіть їх в киплячу підсолену воду. Варіть 1–2 хвилини. Редиску наріжте, зелень порубайте. Змішайте в салатниці шампіньйони, редиску, броколі, зелень, посоліть, поперчіть, збризніть лимонним соком. Додайте трішки олії і перемішайте.

Читати також: Рівненський науковець розповів, як правильно вибрати банани